Öğrenciler büroyu bastı

İzmit’te hafta başında Füze Kalkanı Projesini protesto etmek amacıyla çadır kurmak isterken bir grup gencin önce zabıta, daha sonra polis tarafından tartaklanıp gözaltına alınmalar ile başlayan ve hemen her akşam değişik eylemlerle süren protestolar bugün

Öğrenciler büroyu bastı

İzmit’te hafta başında Füze Kalkanı Projesini protesto etmek amacıyla çadır kurmak isterken bir grup gencin önce zabıta, daha sonra polis tarafından tartaklanıp gözaltına alınmalar ile başlayan ve hemen her akşam değişik eylemlerle süren protestolar bugün de devam etti.

BÜROYU BASIP PANKART ASTILAR

Polislerin de öğrencilerle birlikte biber gazından etkilendikleri görüldü. Polisin yine protesto gösterisine izin vermemesi üzerine bir grup öğrenci, bir avukatlık birosunu işgal edip balkonuna pankart astı. Son olarak dün akşam meydana gelen gözaltılar için kendilerini ’Dev-Genç’ üyesi olarak nitelendiren yaklaşık 50 kişilik grup, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü binasında gösteri yaptı, ardından kent içinde yürüdü.

EMPERYALİZM PROJESİ

Bu arada gözaltındaki şüpheliler de polis otobüsleri ile Kocaeli Adliyesi’ne götürüldü. ’Demokrasi Parkı’ olarak da adlandırılan Sabri Yalım Parkı’na gelen CHP’li gençler, gözaltındaki şüphelilere destek verdi. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kadem Seymen, füze kalkanının bir emperyalizm projesi olduğunu söyledi. Seymen, halkın hak ve özgürlük mücadelesinde parasız eğitim sağlık ve ulaşım isteyen gençlere, yapılan baskı ve zulmün haddini aştığını belirten Seymen şöyle devam etti:

TUTUKLU GENÇLER TERÖRİST DEĞİL

"Tutuklu gençler terörist değil, vatansever gençlerdir. ABD ve işbirlikçisi AKP, kana susamış Ortadoğu’da kendisini emperyalist çıkarlarına hizmet etmeyen halkları, sözde demokrasi getirmek bahanesiyle iç savaşa sürüklemektedir. Füze kalkanı projesi ABD’nin kalkan projesidir. Bu kalkan, empeyalizmin kirli emellerini daha çabuk hayata geçirmesini sağlayacaktır. Bu oyuna ’Dur’ demek için Anayasal hakkını kullanan protesto eden genç arkadaşlarımıza eylem hakkı tanınmamakla birlikte şiddet uygulanmaktadır."

DEMOKRATİK LİSE İSTİYORUZ

Aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu ve Dev-Genç üyesi olduğu belirtilen bir grup, polisin yine protesto gösterisine izin vermemesi üzerine, CHP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu binanın yanındaki bir işhanının 3’üncü katına çıkarak burada Avukat Hurşit Berk’e ait Berk Hukuk Bürosu’nu işgal etti. Avukat ve çalışanları dışarı çıkartığı belirtilen grup balkona "Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz" yazılı pankart astı. Kapıyı içerden kilitleyen gruba polis müdehale etmezken, pankart kısa sürede indirildi, binanın çevresi de kordon altına alındı.

3 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli, sık sık kapıdan içeriye seslenerek öğrencilerden eyleme son vermelerini ve kapıyı açmalarını istedi. Tüm ikna çabaları sonuç vermeyince polis ekipleri içerden kilitli olan kapıyı zorlayarak büroya girdi. İtfaiye ekipleri de öğrencilerin atlama olasılığına karşı bina önünde şişme branda açtı. Bu arada polis memurları biber gazı da kullanarak adları açıklanmayan ve kız oldukları belirlenen 3 üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Büroya giriş sırasında görev alan kadın polislerin de öğrencilerle birlikte biber gazından etkilendikleri görüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem