''Öğrenci evlerini bırak elemanlarına bak''

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla, gözaltına alınan 15 kişiden 11'i bugün adliye sevk edilirken, yaklaşık 200 öğrenci, Rektörlük binası önüne yürüyüp basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, '

''Öğrenci evlerini bırak elemanlarına bak''

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla, gözaltına alınan 15 kişiden 11'i bugün adliye sevk edilirken, yaklaşık 200 öğrenci, Rektörlük binası önüne yürüyüp basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, 'Tayyip, öğrenci evlerini bırak, elemanlarına bak', 'Fuhuşa hayır', 'Hakkari uyuma namusuna sahip çık' ve 'Rektör istifa' diye slogan attı.

Kentte 2008 yılına kurulan Hakkari Üniversitesi'ndeki seks skandalı operasyonu, Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyan bir öğrencinin 6 ay önce polise ihbar mektubu yazmasıyla başladı. Mektubun polise ulaşması ve savcılığın izniyle şüpheli öğretim üyeleri ve 3 kişi, teknik ve fiziki takibe alandı. Öğretim üyeleri ve cinsel ilişki için zorlanan öğrencilerin binaya giriş çıkışları her an kaydedildi. Ayrıca teknik takiple öğretim görevlileri ve daire başkanının cep telefonları dinlendi. 4 gün önce çeşitli ev adreslerine yapılan operasyonda aralarında 3 öğretim görevlisi ve 9 öğrencinin bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest kalırken, 11 şüpheli ise bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye çıkarıldı.

Şüphelilerin Adliyedeki sorguları sürerken, Hakkari Üniversitesinde okuyan 200 kişilik öğrenci grubu, olayı protesto amaçlı yürüyüş düzenledi. BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt ve BDP'li yöneticilerin de destek verdiği yürüyüşe katılan öğrenciler, çeşitli sloganlar attı. Çevre yolunda bulunan Rektörlük binası önünde gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mahsun Demir okudu. Hakkari Üniversitesi'nde yapılan fuhuş baskınına adı karışanlara gereken cezanın verilmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"BU AHLAKSIZLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
"Bilindiği üzere 8 Kasım 2013 tarihinde Hakkari Üniversitesi'ne yönelik aralarında öğretim görevlileri, daire başkanları ve öğrencilerin bulunduğu fuhuş operasyonu gerçekleştirilmiştir. Hakkari Üniversitesi kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık süreç zarfında gündemde sadece fuhuş ve yolsuzluklarla yerini bulmuştur. Toplumsal ahlakımız açısından bu içler acısı bir durumdur.

Fuhuş, sömürgeci bir yaşamı dayatan faşist bir zihniyetin toplumu ahlaksızlaştırma yoluyla kendilerini toplumda var etme ve yaşatma politikalarının bir ürünüdür.Bu tür ahlaksızlıkların Hakkari gibi bir yerde baş göstermesinin sebebi, sistemin bu bölgede sıcak savaşta başarı sağlayamayacağından ötürü bu türlü kirli savaşlara başvurmasıdır. Biz Hakkari Üniversitesi öğrencileri olarak bu kirli politikanın maşası olan gerek Öğretim görevlileri, gerek daire başkanları, gerekse öğrencileri şiddetle kınıyoruz ve onlara şöyle sesleniyoruz.

Ne olursa olsun boyun eğmedik ve hiç bir zaman boyun eğmeyeceğiz. Kadın bedeni üzerine kendi çıkarlarını dayatan, kadın vücudunu meta haline getiren bu ahlaksız zihniyete geçit vermeyeceğiz. Bu tür olaylara karışan suçluların derhal açığa çıkarılmasını ve bu suçlular hakkında gereken tüm yaptırımların uygulanarak cezalandırılmalıdırlar. Biz Hakkari Üniversitesi öğrencileri olarak bu işin takipçisi olacağız."

"REKTÖR BU İŞİN SORUMLUSUDUR"
BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt ise, Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ı suçladı. Kurt, Siirt'te olanları çok iyi bildiklerini, Hakkari'de en üst düzeydeki insanların gençlere ahlak dersi vermeleri gerektiği halde aksi hareket ettiklerini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Hakkarililer olarak bu yapılan ahlaksızlığı asla kabul etmeyeceğimizi buradan herkese ilan etmek istiyoruz. Hakkari Üniversitesi 5 yıldır kurulmuş Hakkari Üniversitesi'nin ismi daha önce de basına yansıdı. Siz de biliyorsunuz 'Yolsuzlukla ' ismi anıldı. Bunlar açığa alındı. Onlar tekrar görevlerine geri mi dönecekler? Bunlar niye hala üniversitede isimleri geçiyor.

Bu zihniyetin devamı gençlerimizi bu tür ahlak dışı fuhuşa sürüklüyorlar. Bu zihniyeti kınıyoruz. Bu işte parmağı olan bunun birinci sorumlusu rektörün kendisidir. Rektör kendi yakasını bu işten sıyıramaz. Rektör bu kurumun başındaysa bu kurumda olup bitenleri de bilmek zorundadır. Rektör başta olmak üzere burada sorumlu olan insanların hakkında gereken bütün yasal işlemlerin yapılmalı ve bunlara en iyi ders verilmeli. Bu zihniyeti biz Sümbül Dağı'nın eteklerine gömmek zorundayız. Hakkarimizin bu tür zihniyetlerden arınacağını biliyoruz. Bu işin sonuna kadar peşinde olacağız. Bu işin yakasını bırakmayacağız."

Rektörlük binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler