Öğrenci evleri fişleniyor mu?

Kamu kuruluşlarındaki fişleme tartışması gündemdeki yerini korurken, İçişleri Bakanlığı'nın öğrenci evleri ve yurtlarla ilgili ilginç bir çalışma yaptığı öğrenildi.Bakanlığın yayınladığı 'Günlük kiralanan yerler' adı altındaki genelge ile öğrenci evi, öğr

Öğrenci evleri fişleniyor mu?

Kamu kuruluşlarındaki fişleme tartışması gündemdeki yerini korurken, İçişleri Bakanlığı'nın öğrenci evleri ve yurtlarla ilgili ilginç bir çalışma yaptığı öğrenildi.

Bakanlığın yayınladığı 'Günlük kiralanan yerler' adı altındaki genelge ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartları ve yurtların fişlendiği belirtildi. Jandarma, emniyet ve valiliklere gönderilen bakanlık genelgesinde, bu mekanların tek tek tespit edilerek ilgili birimlere gönderilmesi isteniyor. 26 Aralık 2013 tarihinde dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler döneminde hazırlanan genelgenin giriş bölümünde, yerleşim yerinin adresini bildirmenin yasal zorunluluk olduğu vurgulanıyor.

81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2013 tarihinde 26554408-010.06.01-6094 sayılı 'Günübirlik kiralanan yerler' konulu bir genelge hazırladı. Hazırlanan genelge, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 il valiliğine gönderildi. Genelgenin giriş bölümünde, yerleşim yerinin adresini bildirmenin yasal zorunluluğu anlatılıyor. Adres beyanında bulunmanın nüfus hizmet kanunu 50. maddesince zorunlu bir bildirim olduğunun belirtildiği genelgede, günübirlik kiraya verilen apart daire, rezidans, apart şeklindeki yurt ve pansiyon niteliğindeki yerlere denetimlerin ağırlık verileceği belirtiliyor.

BAKANLIK GENELGESİNİ VALİLİK 8 AYRI KURUMA ÜST YAZIYLA GÖNDERDİ

Apart daire ve rezidansların öğrencilere yönelik yurt veya pansiyon olarak kullanıldığının anlatıldığı genelgede, "Bunların işletmecileri ve sahipleri hakkında yapılacak tespitler gecikmeksizin ilgili kurumlara bildirilecektir. Buralarda mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde kişi hak ve özgürlüklerine ihlal edilmeden gerekli işlemler yapılacaktır" deniliyor. İçişleri Bakanlığı'nın bu genelgesi, Eskişehir Valiliği'nce hazırlanan bir üst yazıyla 14 ilçe kaymakamlığı, büyükşehir belediyesi, emniyet, jandarma ve Milli Eğitim 'in de yer aldığı 8 ayrı kuruma gönderilerek gereğinin yapılması isteniyor.

ÖĞRENCİ EVLERİNİN DE FİŞLENMESİ İSTENİYOR

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın bu genelgesinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince okul müdürlüklerine de gönderilerek, okul müdürlerinden öğrenci ev, yurt, pansiyon ve apartların tespit edilmesi talep ediliyor. İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okul müdürlerine gönderilen yazıda, "Çevrenizde bulunan otel, motel, benzeri konaklama tesisi olan ve sadece öğrenci barındıran, öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartı gibi isimlerle tabela bulunduran ve faaliyetlerini bu şekilde sürdüren yerler varsa tespit edilerek en geç 23 Ocak 2014 tarihi mesai bitimine kadar rapor halinde müdürlüğümüz özel öğretim bürosuna teslim edilmesini rica ederim" deniliyor.

OKUL MÜDÜRLERİ TEPKİLİ

Gelen yazıya tepki gösteren bazı okul müdürlerinin, "Bizleri 28 Şubat sürecindeki gibi tuhaf çalışmalara mı alet etmek istiyorlar" dediği öğrenildi. Söz konusu yazıyla istenenlere kaşı çıkan bu okul müdürlerinin rapora, 'Bir tespitimiz, bulgumuz yok' diyerek cevap yazdığı kaydedildi. Eğitimciler de bunun bir tür gizli fişleme olduğunu belirterek, yapılanlara tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler