Oğlunun cenazesine kelepçe ile getirildi

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletildi.Burada dedesi, annesi ve kardeşi Gedik'in cenazesi başında gözyaşı döktü. Bir grup da, "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Çe

Oğlunun cenazesine kelepçe ile getirildi

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletildi.

Burada dedesi, annesi ve kardeşi Gedik'in cenazesi başında gözyaşı döktü. Bir grup da, "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Çetelerden hesap soracağız" şeklinde sloganlar attı.

Halk Cephesi adına yapılan açıklamada, Gedik'in uyuşturucu ve fuhuşa karşı verdiği mücadele sırasında uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

ÖNEMLİ İDDİA

Gedik'in öldürülmesinden 15 dakika sonra polisin yoğun bakıma beyaz önlük giyerek girdiği, burada Gedik'in de silah kullanıp kullanmadığını tespit etmek için el svabı testi yaptığı iddia edildi.

Gedik'in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından öldürüldüğü yere, Gülsuyu'na götürülmek istendi. Armutlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, karşılıklı gruplar arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermedi. Ailenin bekleyişi devam ediyor.

Polisin, Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermemesi üzerine Gülsuyu Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Meydana Gedik'in fotoğrafını bulunduğu masa kurulup çiçekler konuldu.

MEYDANA HASAN FERİT GEDİK TABELASI ASILDI

Gedik'in fotoğrafının bulunduğu dev bir pankart meydana asıldı. Grup şarkılar söyleyip halaylar çekti. Meydana ayrıca "Hasan Ferit Gedik Meydanı" tabelası asıldı.

Bazı çöp konteynırlarının ateşe verilerek yollara barikat kurulduğu görüldü. Gedik'in cenazesine katılmak için otobüslere binen grup Armulu Cemevi'ne doğru hareket etti. Otobüslerin geçiş güzergahında çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.

KELEPÇEYE TÜLBENT

Cezaevinden izinli olarak gelen baba İbrahim Gedik de cenazeye katıldı. Baba Gedik sık sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Baba Gedik'in cenaze sırasında da jandarma görevlisine kelepçeli olduğu görüldü. Ancak baba ve jandarma görevlisinin bileğine kelepçenin görünmemesi için tülbent takılmış olması dikkat çekti.

Cenaze namazının ardından Gedik'in cenazesi helallik alınması için Armutlu'daki evine götürülüyor. Bu sırada kalabalık grup slogan atarak cenazenin arkasından yürüyor.

OĞLUNUN TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Cezaevinden izinli olarak gelen baba İbrahim Gedik te cenazeye katıldı. Baba Gedik sık sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze namazının ardından Gedik'in cenazesi helallik alınması için Armutlu'daki evine götürülüyor. Bu sırada kalabalık grup slogan atarak cenazenin arkasından yürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem