Oğluna son veda

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu'nun kazada ölen oğlu Emir Hilmioğlu’nun cenazesinde gözyaşları sel oldu. Prof. Fatih Hilmioğlu ve eşi Nurhan Hilmioğlu oğullarının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.Tra

Oğluna son veda

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu'nun kazada ölen oğlu Emir Hilmioğlu’nun cenazesinde gözyaşları sel oldu. Prof. Fatih Hilmioğlu ve eşi Nurhan Hilmioğlu oğullarının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Trafik kazasında hayatı“Ergenekon” davasında tutuklu yargılanan  İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun trafik kazasında  hayatını kaybeden oğlu Emir Hilmioğlu için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni  düzenlendi. 

Emir Hilmioğlu'nun cenazesi, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi  morgundan alınarak Kocatepe Camisi'nin avlusuna getirildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden izin alıp askeri yetkililer  eşliğinde Ankara'ya getirilen, geceyi Sincan Cezaevi'nde geçiren Fatih Hilmioğlu,  sabah önce Çankaya Birlik Mahallesi'ndeki evine oradan da Kocatepe Camisi'ne  getirildi.

Baba Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, eşi Nurhan Hilmioğlu ve İrlanda'da  bilgisayar mühendisi olarak çalışan oğlu Arman Hilmioğlu cami avlusunda  taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Emir Hilmioğlu'nun yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra,  CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce, Deniz Baykal,  Gülsün Bilgehan ve Kamer Genç'in de aralarında bulunduğu bazı CHP  milletvekilleri, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başkent Üniversitesi Rektörü  Kenan Araz, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Ankara  Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih  Kanadoğlu, eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan ve vatandaşlar katıldı.

“Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın”

“Ergenekon” davasında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal, Mustafa  Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek de cenazeye çelenk gönderdi.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Hilmioğlu'nun  tabutuna avukat cübbesi örtüldü. Öğretmen olduğu belirtilen anne Nurhan Hilmioğlu  ile baba Fatih Hilmioğlu bir süre oğullarını tabutuna sarılıp ağladı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla cenaze aracına  alınan Emir Hilmioğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na  götürüldü.

Baba Prof. Dr. Hilmioğlu mezarlığa gitmek üzere hasta nakil aracına  binerken, “Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi.

Emir Hilmioğlu, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Fatih ve Nurhan  Hilmioğlu'nun, defin sırasında oğullarının mezarının çevresindeki taşları  temizlediği görüldü.

Emir Hilmioğlu'nun kullandığı otomobil, önceki gün, Çubuk'tan Ankara'ya  gelirken bir halk otobüsüne arkadan çarpmış, kazada 22 yaşındaki Emir Hilmioğlu  hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler