"Oğlum askere gitmeyecek"

BDP Milletvekili Özdal Üçer, Van'da yaptığı açıklamada hükümetin sınırötesi operasyon için tezkereyi bir yıl süreyle uzatmasının doğru olmadığını belirterek, “Kardeş kanının aktığı bu ülkede kendi oğlumu askere göndermeyeceğim” dedi.Van BDP Milletvekili Ö

"Oğlum askere gitmeyecek"

BDP Milletvekili Özdal Üçer, Van'da yaptığı açıklamada hükümetin sınırötesi operasyon için tezkereyi bir yıl süreyle uzatmasının doğru olmadığını belirterek, “Kardeş kanının aktığı bu ülkede kendi oğlumu askere göndermeyeceğim” dedi.

Van BDP Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte belediye tarafından bu yıl hizmete açılan ve çalışmaları devam eden hizmetleri yerinde görmek ve esnafın görüşünü almak için vatandaşla bir araya geldi. Belediye önünden başlayan geziye BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları ile BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş de katıldı. Bu yıl hizmete açılan sanat sokağında incelemelerde bulunan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, esnafın görüş ve önerilerini dinledi.

Yapılan incelemelerin ardından bir çay ocağında oturan grup burada da vatandaşın dertlerini dinledi. Vatandaşla bir süre sohbet eden BDP Van Milletvekili Özdal Üçer Hükümet tarafından bir yıl süreyle tekrar uzatılan tezkerenin yanlış bir karar olduğunu söyledi. Üçer “Kardeş kanının aktığı bu ülkede kendi oğlumu askere göndermeyeceğim ve buna söz veriyorum. Biz kuşak olarak belki şimdiki nesil kadar şanslı değiliz. Şimdi gençlerimize biz bunu söylüyoruz diye hakkımızda yine davalar açılacak. Milleti askerlikten soğutuyoruz diye. Vallahi biz milleti askerliğe ısıtmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem