Öfkeli köylüler valiliği bastı

Sinop'ta iki köy arasındaki sınır anlaşmazlığı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden köylüler Sinop Valiliği'ne girmek istedi. Öfkeli köylülere çevik kuvvet ekipleri engel oldu.Sinop'un Durağan ilçesine bağlı 120 haneli 850 nüfuslu Emirtolu köyü sakinle

Öfkeli köylüler valiliği bastı

Sinop'ta iki köy arasındaki sınır anlaşmazlığı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden köylüler Sinop Valiliği'ne girmek istedi. Öfkeli köylülere çevik kuvvet ekipleri engel oldu.

Sinop'un Durağan ilçesine bağlı 120 haneli 850 nüfuslu Emirtolu köyü sakinleri, köylerinin yaklaşık 18 yıl önce sınırlarının değiştirilerek o tarihte mahalle olan Ayvacık köyüne dahil edilmesinden dolayı mağdur olduklarını belirterek Sinop'ta eylem yaptı. Yediden yetmişe kadın-erkek İskele Meydanı'na yürümeleri ardından burada basın açıklaması yaptı.
 
Polis, valilik önüne gitmek isteyen ve Vali Dr. Ahmet Cengiz ile görüşmek için ısrar eden yaklaşık 250 kişilik grubun 10 kişilik temsilci göndermesine izin verdi. Vali Dr. Ahmet Cengiz, valilik salonunda 10 kişilik grubu kabul ederek sorunlarını dinledi.
 
Gerekenin yapılacağını ve sorunun çözülmesi yönünde gayret göstereceğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, köy halkının taşkınlık yapmamasını ve kanunlara karşı gelmemelerini istedi.
 
Temsilcilerin tekrar alana dönmesi üzerine köy sakinleri, Vali Cengiz'in meydana gelmesini istedi. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Rasim Çakır, uzun süre köy halkını ikna etmeye çalıştı.
 
Ancak öfkeli bir grubun önü çekmesi ile köy halkı polis engelini aşıp sloganlar atarak Valilik Meydanı'na koşmaya başladı. Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık 500 metrelik güzergahı koşarak kat eden köylüler, valilik kapısına dayandı.
 
Bu sırada Sinop halkı ve valilik çalışanları olan biteni şaşkınlıkla izledi. Valilik kapısının görevliler tarafından kapatılmasının ardından valiliğin diğer kapısına koşan köylüler binaya girmek üzereyken, olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri engel oldu. Uzun süre slogan atan ve köy halkını polis, yaklaşık yarım saat sakinleştirmeye çalıştı.
 
Eylemciler adına Vali Cengiz ile görüşen Emirtolu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Erkan, eylemcileri sakinleştirerek eyleme son verilmesini sağladı. Eylemci köylüler daha sonra valilik önüne gelen otobüslerle Durağan'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem