Öcalan'ın kardeşi Uludere'de

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan taziye için Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyüne gelerek başsağlığında bulundu.Sınır hattında kaçakçılık yaparak geçimini sağlayan 35 köylünün hayatını kaybetti

Öcalan'ın kardeşi Uludere'de

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan taziye için Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyüne gelerek başsağlığında bulundu.

Sınır hattında kaçakçılık yaparak geçimini sağlayan 35 köylünün hayatını kaybettiği Uludere ilçesine bağlı Ortasu ve Gülyazı köylerinde taziyeler devam ederken, PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan taziye için Uludere'ye geldi.

Ortasu köyüne gelerek başsağlığında bulunan Öcalan'a Şanlıurfa il ve ilçelerinde bulunan BDP teşkilatları da eşlik etti. Gülyazı köyünde halı sahada açılan taziye çadırına gelen Öcalan, yakınlarını kaybedenlerin aileleri ile teker teker selamlaşarak başsağlığı diledi.

Öcalan, "Biz bu olayı medyadan öğrendik. Haksız sebepsiz yere bu masum insanları hayatlarını kaybetti. Buradan hayatlarını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı diliyorum ve bütün Kürt halkına başsağlığı diyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem