Öcalan'ın isteği sonunda gerçekleşiyor

 Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Öcalan'a ev hapsi diye birşeyin sözkonusu olmadığını bir kez daha yineledi. Başbakan Erdoğan, talimat verdiğini Öcalan'a radyo yerine televizyon verileceğini de ifade ett

Öcalan'ın isteği sonunda gerçekleşiyor

 

Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Öcalan'a ev hapsi diye birşeyin sözkonusu olmadığını bir kez daha yineledi.
 
Başbakan Erdoğan, talimat verdiğini Öcalan'a radyo yerine televizyon verileceğini de ifade etti.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın o açıklaması;
 
"Ev hapsi diye bir olay sözkonusu değil. Bu konuda her şey kesinleşmiştir. Ve Öcalan’ın konumu, yeri, her şey bellidir. İkide bir, hücre hapsi falan... Arkadaşlar ben sizi bilgiledireyim: Şu anda Öcalan’ın kaldığı yer, 12 metrekarelik bir odadır. Bugün 12 kişinin kaldığı yeri gösterdiler ya (Senegal Goree Adası’nda) o 12 kişinin kaldığı yer 2,60’a 2,60’tır. Öcalan 12 metrekarelik yerde kalıyor, karyolası, her şeyi var.
 
Radyosu vardı, şimdi o radyoyu televizyon ile değiştirecekler. Ben talimatı verdim belki de değiştirmişlerdir bile. Talimatı vereli epey oldu. Bir televizyonu oraya koyun dedim.
 
Bir diğer konu da, orada biliyorsunuz beş mahkum daha kalıyor. Her gün bir saat onlarla bir defa avluda voltasını atıyor, görüşüyorlar. Böyle de bir durum var. Şimdi böyle bir tablo içerisinde bir yaşam ve herhangi bir endişeye, dış saldırıya vs’ye karşı da herhangi bir şekilde speküle edilmesin diye, bu ülkeye, bu devlete maliyeti çok yüksek bir bakımla orada besleniyor. Böyle bir durum var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem