Öcalan'ın akıl hocası Perinçek'miş

 Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, Perinçek'in Öcalan'ın akıl hocalığını yaptığını iddia etti. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, Öcalan ile Doğu Perinçek’in bir dönem, milletvekillerinin be

Öcalan'ın akıl hocası Perinçek'miş

 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, Perinçek'in Öcalan'ın akıl hocalığını yaptığını iddia etti.
 
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, Öcalan ile Doğu Perinçek’in bir dönem, milletvekillerinin belirlenmesi için ortak liste oluşturmaya çalıştıklarını iddia etti.
 
Öcalan’ın yakalanmasından sonra avukatların Perinçek’ten aldıkları notları Öcalan’a ilettiklerini ifade eden Dündar, Perinçek’in örgütün yönlendirilmesinde Öcalan’a yol gösterdiğini söyledi.
 
İddianameye göre İrfan Dündar’a Öcalan ile Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ilişkisi soruldu. 
 
ÖCALAN'I DÜNYAYA PERİNÇEK TANITMIŞ!
İfadesinde Öcalan’ın siyasal bilgiler fakültesinde okuduğu yıllarda, Perinçek’in Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığını bildiğini anlatan Dündar, ikilinin bu yıllardan tanıştığını söyledi. 1980’li yıllarda PKK ile Doğu Perinçek’in kurduğu Aydınlık grubunun karşılıklı silahlı çatışmalara girdiklerini ifade eden Dündar, “İki taraftan da ölenler oluyor. 1991 yılında Doğu Perinçek, PKK’nın Bekaa Vadisi’nde bulunan kamplarını ziyarete gidiyor. Burada Abdullah Öcalan ile görüşüyor. Daha sonra bu görüşmeler Doğu Perinçek’in başında bulunduğu gruba ait olan 2000’e Doğru dergisinde yayınlanıyor. Bu derginin yayınlanmasından sonra Türkiye ve dünya kamuoyunda PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan tanınmaya başlandı. Böylece Abdullah Öcalan ve PKK herkes tarafından tanınmış oldu. Bu örgüt için dönüm noktalarından biridir. Bu olaylardan sonra PKK’nın üst yönetimi ile görüşmek için basın mensupları PKK kamplarına gitmiştir.” dedi.
 
MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ORTAK LİSTE
Bu süreçten sonra aralarında çatışma bulunan Doğu Perinçek ile Abdullah Öcalan arasında yakınlaşma başladığını söyleyen Dündar, 1991 yılı genel seçimlerinde aday olacak HEP milletvekillerinin birlikte seçilmesi ve milletvekillerinin isimlerinin belirlenmesi konusunda ortak listeler oluşturulmaya başlandığını ancak aralarında anlaşmazlık çıktığını kaydetti.
 
"ÖCALAN'IN FİKİR BABASIYMIŞ"
1999 yılında Öcalan’ın yakalanmasından sonra Perinçek’in Öcalan’ın avukatı Doğan Erbaş aracılığıyla defalarca haberleştiğini aktaran Dündar, “Bu görüşmelerin birisinde ben de vardım. Doğan Erbaş ve ben birlikte İşçi Partisi İstanbul il binasına gittik. Burada Doğu Perinçek vardı. Buradaki görüşmemizde Doğu Perinçek bize Öcalan’ın Demokratik Cumhuriyet fikrini olumlu bulduğunu söyledi. Abdullah Öcalan’a götürmemiz için bize kitap verdi. Benim bu görüşmelerden anladığım Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan’ın PKK terör örgütünü yönlendirmesinde yol gösterdiği ve fikir babalığı yaptığını biliyorduk. Daha sonraki yıllarda avukat arkadaşlarım Doğu Perinçek ile yine görüştüler ve ondan alınan notları Öcalan’a ilettiler.” ifadesini kulandı.
 
Dündar, Öcalan’ın avukatı olan Doğan Erbaş’ın kardeşi Abuzer Erbaş’ın İzmir ve Aydın’da İP’in yönetiminde yer aldığını duyduğunu da anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler