Öcalan'dan PKK'ya hazır olun emri

 İmralı'ya giden BDP heyetine toplumun her kesiminin barış görüşmelerine destek olmasını söyleyen Abdullah Öcalan, "Karadeniz gezisinden dersler çıkarılması gerek" dedi. Siyaset, BDP heyeti ile Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yaptığı görüşmenin içeriğine kil

Öcalan'dan PKK'ya hazır olun emri

 

İmralı'ya giden BDP heyetine toplumun her kesiminin barış görüşmelerine destek olmasını söyleyen Abdullah Öcalan, "Karadeniz gezisinden dersler çıkarılması gerek" dedi.
 
Siyaset, BDP heyeti ile Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yaptığı görüşmenin içeriğine kilitlendi. Öcalan'ın daha önce hükümete ilettiği yol haritasını anlattığı BDP'liler bugün Meclis'te yapılacak toplantıda, Öcalan'ın mesajlarını aktaracak. BDP yönetiminin de görüşmenin içeriğine ilişkin bugün veya hafta içinde bir açıklama yapması bekleniyor.
 
3 Ocak'ta Türk ve Akat'a görüşen Öcalan, sürecin ilerleyebilmesi için eşit yurttaşlık vurgulu Anayasa, Barış Konseyi ve KCK tutuklularının tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti. Yeni Anayasa konusunda BDP ile AKP'nin referanduma götülerecek bir metin hazırlamasının tartışılması ve vatandaşlık tanımı konusunda ipucu olacak önemli açıklamalar yapılması dikkat çekti. Ayrıca 4. Yargı Paketinin TBMM'ye sevk edilmesi süreçle ilgili atılmış çok önemli bir adım oldu.
 
DEVLET SAMİMİ
 
Öcalan'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a verdiği "yol haritasını" içeren mektupla ilgili bilgi verdiği BDP heyetine sürecin olumlu sonuçlanması konusunda umutlu olduğunu belirttiği ifade edildi. Kendisiyle yapılan görüşmelerden devletin barış konusundaki samimi olduğu yönünde izlenim edindiğini söylediği ve "65 yaşındayım, barışı görmeden ölmek istemiyorum" dediği öğrenildi.
 
Toplumun her kesiminin barış görüşmelerine destek olmasının önemine dikkat çeken Öcalan'ın, "Karadeniz gezisinden dersler çıkarılması gerektiğini" söylediği de ifade edildi.
 
PKK DA HAZIR OLSUN
 
Öcalan'ın, sürecin Paris cinayetleri ile ciddi bir sarsıntı geçirdiğini, ancak gelinen aşamada tarihi bir sürece girildiğini belirterek, PKK'dan eylemsizlik ve sınır dışına çekilme konusunda hazırlıklı olması gerektiğini belirttiği ifade edildi.
 
Yol haritasında, bu aşamaları takvimlendirdiği belirtilen Öcalan'ın, çatışmasız bir ortamda müzakere yürütülmesinin önemine dikkat çektiği ve bunun için karşılıklı adımlar atılması gerektiğini belirttiği ifade edildi.
 
4. YARGI PAKETİ GÜNDEMİ
 
4. Yargı Paketi İmralı'daki görüşmenin de önemli bir gündem maddesi oldu. Öcalan, BDP heyetinden 4. Yargı Paketi ile ilgili bilgi aldı. Öcalan'ın pakette Türk Ceza Kanunu'nun "örgüt üyeliği" suçunu düzenleyen 314. maddesinin olmamasının ve Terörle Mücadele Kanunu'nda barışçı eylemleri bile terör kapsamına alan terör tanımının değiştirilmemesinin önemli bir eksiklik olduğu görüşünü dile getirdiği belirtildi.
 
Öcalan'ın, Pervin Buldan tarafından basına okunan mesajında da PKK'nın elindeki tutsakların yakında evlerine döneceğini umduğunu belirtirken, "Devletin de elinde PKK'lı tutsaklar var" vurgusu yapması, paketin kapsamının genişletilmesine yönelik beklentisini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler