Öcalan için ne istediler?

Kürdistan'ın kuruluyor olmasının aslında Kürtlerin de yararına olmadığını söyleyen Demirtaş çarpıcı açıklamalarda bulundu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Çözüm süreci’nde ikinci aşamanın tamamlanmadığını, hükümetin hiçbir şey yapmadığının söylene

Öcalan için ne istediler?
Kürdistan'ın kuruluyor olmasının aslında Kürtlerin de yararına olmadığını söyleyen Demirtaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Çözüm süreci’nde ikinci aşamanın tamamlanmadığını, hükümetin hiçbir şey yapmadığının söylenemeyeceğini; İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın dış dünya ile temasının sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Bir televizyon programına katılan Selahattin Demirtaş, İstanbul’a gelen PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in İmralı’ya götürülerek Abdullah Öcalan ile görüştürüldüğü yolundaki iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi. Demirtaş, "Tarafların yaptığı açıklamalar hepimizi bağlar. Bizim de bildiğimiz, Müslim’in Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak geldiği ve ayrıldığı şeklindedir. İmralı’ya gittiği spekülasyondur. Umarım İmralı’ya gitmiştir, umarım bu ziyaret olmuştur. Olmuşsa bundan kimseye zarar çıkmaz" dedi.
 
KÜRDİSTAN'IN VARLIĞI KÜRTLERİN YARARINA DEĞİL 
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Çözüm Süreci’nde hükümete adım attırma konusunda yüzde 100 başarılı olduklarını söyleyemeyeceğini, ‘Ulus devlet’ olarak ‘Kürdistan varlığı’nın Kürtlerin de yararına olamayacağını söyledi. BDP Genel Başkanı Demirtaş, ’Çözüm süreci’nin en önemli aktörü’ olarak nitelendirdiği Abdullah Öcalan’a gereken değerin verilmesini isterken, şöyle konuştu:
 
"Öcalan’ın İmralı’daki 14 metrekarelik hücreden çıkarılması gerekir. Şu anda belki sayın Öcalan belki çok fazla tutuldu. Rehine pozisyonunda tutulma durumunun sonlandırılması gerekir. Bu İmralı’da şu anda da sağlanabilir. Bunun, koşulları gerçekleştirilebilir. Sonrasında sürecin ilerleyen aşamalarında tabii ki başka tartışmalar gündeme gelebilir ama şu anda kendisinin istediği beklentisi dış dünya ile temasının sağlanabilmesi. Orada belki daha kapsamlı hastane, tetkik koşullarının uzman doktorların sürekli bulunabileceği güvenliğinin özellikle daha dikkat edilebilecek bir pozisyonda tutulması."
 
İKİNCİ AŞAMA BAŞLADI 
 
Demirtaş, PKK’nın çekilmesi ile ilgili ‘İkinci aşama’nın başladığını ancak, zaman, periyot olarak henüz tamamlanmadığını ifade ederken, "Bu süre, bu zaman Hükümet tarafından doğru kullanılacak mı, kullanılmayacak mı? Periyotların sonuna doğru ancak sağlıklı değerlendirme yapılabilir. Hükümetin de kendisine göre takvim ve hazırlığı var. Şimdi bu takvim ve hazırlık somutlaşmadan, kendileri çalışmalarını bitirmeden bir anda ‘Hiç bir şey olmadı’ diyerek süreci zora sokacak tutum olmamalıdır. Bu konuda hassas davranıyoruz."
 
Demirtaş, partisinin İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olabileceği söylentileri üzerine Gezi Parkı ruhunun adaylarını belirleyeceğini vurguladı. Demirtaş, şöyle konuştu:
 
"Halkın tercihine kulak vereceğiz. Sırrı Süreyya Önder’in adaylığı konusunda henüz bir netlik yok. BDP bu seçeneğe de kapalı değil. Sokaktaki insan kimi istiyor, arzu ediyor, başarılı olacağına inanıyorsa ona açık olacağız. Gezi Parkı’nda gözünü kaybetmiş bir insanımız adayımız olabilir. Bu kişi İstanbul’a gözü gibi bakar. Evladını kaybetmiş bir anne olabir, o da İstanbul’a evladı gibi bakabilir. Gezi Parkı’ndaki oradaki sahiplenme neyse ona saygı duyan anlayışta olacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem