"Öcalan dindardı ne hale geldi"

 Başbakan Yardımcısı Arınç, Kenya’dan getirildiğinde “Beni kullanın” diyen Öcalan’la görüşmekle doğru yaptıklarını söyledi. Arınç, çekilmenin silahlı olması konusunda “Gittikleri yerde yine silah alırlardı. Önemli olan çıkmalarıdır” dedi. Başbakan Yardımc

"Öcalan dindardı ne hale geldi"

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kenya’dan getirildiğinde “Beni kullanın” diyen Öcalan’la görüşmekle doğru yaptıklarını söyledi.
 
Arınç, çekilmenin silahlı olması konusunda “Gittikleri yerde yine silah alırlardı. Önemli olan çıkmalarıdır” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmeleri “Doğru olanı yaptık” şeklinde değerlendirdi.
 
Arınç, “Kenya’dan getirildiği zaman can havliyle ‘Ben size hizmet edebilirim, siz de beni kullanın’ diyen bir adamdan acaba istifade etmek mümkün müdür diye düşündük, ayıp etmedik doğru yaptık. Akıllı olan da bunu yapar zaten” dedi.
 
PKK’YA HİÇBİR ŞEY VERMEDİK
 
Arınç, MÜSİAD İzmir Şubesi’nin Hilton Oteli’nde düzenlediği ‘2023 Yolunda Engellerin Hoşgörü ve Diyalog Zemininde Çözümleri-Çözüm Süreci’ konulu toplantıda çözüm sürecinin detaylarını anlattı.
 
Arınç, çözüm sürecinde AK Parti’nin terör örgütü PKK’ya hiçbir şey vermediğini vurgulayarak, “Hiçbir şey vermedik, onlardan da bir şey almadık. Zamanı geldi terörü bitirmek üzere bir iş yapıyoruz” diye konuştu.
 
SİLAHSIZ ÇIKACAKLARINI ZANNEDİYORDUK 
 
Teröristlerin sınır dışına silahlarıyla birlikte çıkmalarına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Arınç, şunları söyledi:
 
“Silahsız çıkacaklarını zannediyorduk, silahlar bizde kalabilirdi, onlar gittikleri yerde yeni silah alırlardı ne farkı vardı onu da bilmiyorum. Önemli olan çıkmalarıdır.” Konuşmasında terörle mücadele hakkında bilgi de veren Arınç, “Terör var ve devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
Arınç, son 1 yılda bin 200 teröristin yakalandığını veya etkisiz hale getirildiğini ifade ederek bugüne kadar girilemeyen pek çok bölgeye girildiğini kaydetti.
 
Öcalan dindardı ne hale geldi
 
Arınç, geçmişte yaşanan pek çok ideolojik olayın arkasından zihinleri bulandırılmış kişilerin çıktığını kaydederek Öcalan’ın geçmişini şöyle anlattı: “Yıllar önce Maltepe Tapu Kadastro Meslek Lisesi’nde okuyan 3 öğrenci vardı. Birisinin adı Abdullah, birisinin adı Durmuş, öbürü de Yakup İnce’ydi. Üçü de dindar, namaz kılıyordu. Sonra birbirlerinden ayrıldılar, koptular. Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı oldu. Yakup İnce, Medine’nin su işlerini yaptı. Abdullah da Öcalan’dı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem