O valiye büyük şok!

Tedbir konuldu...

O valiye büyük şok!
FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hâkim ve savcının mal varlığına tedbir konuldu. İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu da mal varlığına tedbir konulması istenen isimler arasında yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturmalarında önemli bir karara imza atıldı. Başsavcılığın talebi üzerine FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hâkim ve savcının mal varlığına tedbir konuldu.

190 vali, kaymakam ve mülkiye müfettişinin de mal varlığına tedbir konulması talep edildi. Tedbir kararı uyarınca listede ismi bulunan şüpheliler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar mallarını üçüncü bir kişiye devredemeyecek. Ancak bu kişiler, aylık harcamaları için son aldıkları maaşları kadar hesaplarından para çekebilecek. Sulh ceza hâkimliğinin verdiği kararda, tedbir konulan malların, FETÖ faaliyetleri neticesinde elde edildiğine ve devir faaliyetlerine girişildiğine dair kuvvetli şüphe olduğu belirtildi.

Mahkemenin bu kararıyla şunlar hakkında tedbir uygulanacak:

Taşınmazlar, Kara, deniz ve hava ulaşım araçları,  Gerçek veya tüzel kişiler nevindeki her türlü hak ve alacaklar, Kıymetli evrak, varsa ortağı bulunduğu şirket ve kooperatiflerdeki ortaklık payları,  Kiralık kasa mevcutları, Banka ve diğer mali kurumlardaki döviz ve vadeli mevduat hesapları.

ARALARINDA HÜSEYİN AVNİ MUTLU DA VAR

Mal varlıklarına tedbir konulması istenenler arasında görevden alınan merkez valileri ve il valileri de bulunuyor. Bunların arasında en dikkat çeken isim, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu.

Mal varlıklarına tedbir konulan 2 bin 745 hâkim ve savcının arasında eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Teoman Gökçe ve Hüseyin Serter, “Kozmik Oda” soruşturması savcısı Mustafa Bilgili, MİT TIR’ları aramasını yapan eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, MHP Kurultayı davasında kongre yolunu açan Burhan Yaz, “Şike” soruşturmasına bakan Mehmet Berk, “İzmir Askeri Casusluk” soruşturması savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan Hâkim Serdar Ergül ile çok sayıda paralel yapı şüphelisini usulsüz şekilde tahliye ettikten sonra tutuklanan Mustafa Başer ve Metin Özçelik de yer alıyor. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler