O ülkede darbenin ardından çatışmalar sürüyor !

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza'ya sadık kalan askerler, Bujumura'daki havalimanı, cumhurbaşkanlığı sarayı, ulusal radyo ve televizyon kanalları da dahil olmak üzere başkentteki önemli noktaların kontrolünü geri

O ülkede darbenin ardından çatışmalar sürüyor !

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza'ya sadık kalan askerler, Bujumura'daki havalimanı, cumhurbaşkanlığı sarayı, ulusal radyo ve televizyon kanalları da dahil olmak üzere başkentteki önemli noktaların kontrolünü geri aldı. Darbe liderlerinin ise bu noktalarda kontrolü ellerinde tuttuklarını iddia ettikleri belirtildi.

Burundi ordusu Genelkurmay Başkanı ve Burundi Cumhurbaşkanı Nkurunziza darbe girişiminin durdurulduğunu açıklarken, darbe lideri tarafından bu söylem yalanlandı. Darbe liderleri kendilerinin tüm şehri kontrol altına aldıklarını ileri sürdü. Darbe yanlıları sözcüsü Venon Ndabaneze de şehri ele geçirmiş olan askerlerin kendi taraflarında olduğunu söyledi.

BBC muhabirleri ise şehrin sokaklarının ve havalimanının kontrolünün cumhurbaşkanı polisinin elinde olduğunu bildirdi. Fakat radyo ve televizyon yayın binasının etrafında ağır çatışmanın devam ettiği kaydedildi. Yayın binasının anahtar konumunda olmasının sebebinin başkent dışına yayın yapan tek yer olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Kentte yaşayan vatandaşlar da, cumhurbaşkanı yanlıları ile darbe yanlıları arasındaki çatışmaların gece boyunca sürdüğünü fakat kontrolün tam olarak kimde olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Çatışmalar esnasında halkın dinleyebildiği iki özel radyodan birinin de saldırıya uğradığı belirtildi. Popüler radyolardan biri olan Afrika Halk Radyosu, darbe lideri General Niyombare'yle yapılan röportajı yayınlamasının ardından hedef alındı. Medyanın etkin rol oynadığı ülkede, cumhurbaşkanı yanlılarının kriz başladığından beri medya yayın kuruluşlarına saldırdığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Nkurunziza, 3. dönemde de başa gelmek için çalıştığını ilan etmesinin ardından 26 Nisan'da başlayan ayaklanmada şimdiye kadar 20'den fazla kişi öldü. Çıkan çatışmaların arından on binlerce Burundili komşu ülkelere sığındı. Cumhurbaşkanı Nkurunziza, seçimi gelecek aya erteleme tekliflerini reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler