"O silahlar PKK'nın eline geçmemeli"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Şam İslam Devleti'ne karşı mücadelede Irak'a silah yardımı yapılması konusunda uyardı. Irak ordusunun yüzde 95'e yakının bir mezhebe dayalı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Burada bunlara verilecek silahların nereye

"O silahlar PKK'nın eline geçmemeli"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Şam İslam Devleti'ne karşı mücadelede Irak'a silah yardımı yapılması konusunda uyardı.
 
Irak ordusunun yüzde 95'e yakının bir mezhebe dayalı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Burada bunlara verilecek silahların nereye gideceğinin kontrolü söz konusu olmayabilir. Yeni oluşum, Irak'taki yeni yapılanma dikkate alınarak destekler verilmeli. Buraya giden silahlar terör örgütlerinin eline geçmemelidir. PKK'nın eline geçmemelidir. Biz de bu konudaki hassasiyetlerimiz gündeme getirdik" şeklinde konuştu.
 
'MALİKİ'NİN HATALARINDAN DERS ÇIKARILMALI'
 
"Maliki rejiminin hatalarından herkes ders almış gözüküyor. Dolayısıyla bu hataların bir daha tekrarlanmaması gerekiyor" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak'ın sınır, toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor. Irak'ın yer altı, yer üstü zenginliklerinden tüm Iraklıların faydalanması gerekiyor. Irak Anayasası kapsamında hiçkimsenin dışlanmaması gerekiyor" dedi.
 
NATO içinde oluşan tehditlere başından müdahale edebilmek için bir öncü güç oluşturma fikrine de değinen Çavuşoğlu, "Bunun nasıl olacağı ve ne yapılacağı konusunda henüz karar verilmiş değil" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler