O savcıya inceleme !

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde bayrak geçerken ayağa kalmayan Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel'le ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le konuştuğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Sayın Bakan bana kendisinin de

O savcıya inceleme !

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde bayrak geçerken ayağa kalmayan Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel'le ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le konuştuğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Sayın Bakan bana kendisinin de konu hakkında bilgisi olduğunu ve HSYK'nın inceleme başlattığını söyledi" dedi.

GÜNAY'DAN SAVCIYA TEPKİ

Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Güna Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel'in, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde ayağa kalkmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, HSYK'nın, konuyla ilgili inceleme başlattığını söyledi.   

'SADULLAH ERGÜN GEREKENİ YAPACAK'

Başsavcı Vekili Yüksel ile ilgili haberleri önce sosyal medya daha sonra da gazeteler aracılığı ile takip ettiğini dile getiren Günay, kanunları uygulamakla yükümlü olan bir kişinin bir törende böyle davranmasının yakışık almadığını ifade etti. İzmir Milletvekili olarak konuyu hassasiyetle takip ettiğini, bu amaçla da durum hakkında Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüğünü anlatan Günay, "Konuyu takip edeceğimi söylemiştim. Sayın Adalet Bakanı ile görüşerek 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu öncesinde yaşanan bu olayın kamuoyunda infial yarattığını ve toplumda hassasiyet uyandırdığını dile getirerek ne tür bir işlem yaptıklarını sordum. Sayın Bakan da bana kendisinin de konu hakkında bilgisi olduğunu ve HSYK'nın inceleme başlattığını söyledi. HSYK'nın toplumda daha fazla infiale ve spekülasyona yol açmamak adına önümüzdeki birkaç gün içerisinde konuyu inceleyip bir açıklama yapacağına inanıyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler