O prefosörün cezası onandı

Yargıtay, başörtülü öğrencilerin eğitim haklarını engellediği için 2 yıl hapis alan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü cezasını onadı. Oy çokluğuyla karar alan Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Pekünlü'ye eğitim ve öğretimin engellenmesi suçu

O prefosörün cezası onandı
Yargıtay, başörtülü öğrencilerin eğitim haklarını engellediği için 2 yıl hapis alan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü cezasını onadı.
 
Oy çokluğuyla karar alan Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Pekünlü'ye eğitim ve öğretimin engellenmesi suçunun nitelikli sebebiyle 1 kat daha fazla ceza verilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak aleyhe temyiz olmadığından bozma kararı verilmedi.
 
2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI
 
Zaman'da yer alan habere göre; Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 2011 yılında derse başörtüsü ile girmek isteyen öğrencilere engel olmuştu. Bununla da yetinmeyen Pekünlü, kapıda izinsiz şekilde fotoğraflarını çektiği öğrencileri fişlemişti. Matematik bölümü öğrencisi Fatma Nur Gidal, eğitim hakkını engellediği iddiasıyla 2011 yılında Pekünlü hakkında dava açmıştı. İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 13 Eylül 2012 tarihli kararında Pekünlü'yü 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı.
 
"CEZA AĞIRLAŞTIRILMALIYDI"
 
Yerel mahkemenin kararını görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Rennan Pekünlü'ye verilen cezayı onadı. Kararda, Pekünlü'nün eğitim ve öğretimin engellenmesi suçunu defalarca işlediği, bunun da cezanın ağırlaştırıcı halini teşkil ettiği kaydedildi. Ayrıca Pekünlü'nün bu suçu kamu görevlisi olmanın sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle işlediğinin altı çizilerek, yerel mahkemenin kararında ağırlaştırıcı hükümleri göz önünde bulundurmadığı belirtildi.
 
Pekünlü'nün cezasının bu durumlar da değerlendirilerek daha yüksek olması gerektiğine değinen 4. Ceza Dairesi, aleyhe temyiz olmadığından yerel mahkemenin kararını bozmadı. Üye Hakim Doç. Dr. İbrahim Şahbaz ise Pekünlü'nün Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün talimatı çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, kararın bozulması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem