O PKK'lılar'ın 16 sı öldürüldü

 Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu basarak, 4 askeri şehit edip 7 askeri yaralayan PKK'lılardan 16'sı ölü ele geçirildi. Terör örgütü PKK'ya yönelik gerekleştirilen operasyonda 5 PKK'lı ölü ele geçirildi. 30 Nisan 2010 tar

O PKK'lılar'ın 16 sı  öldürüldü

 

Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu basarak, 4 askeri şehit edip 7 askeri yaralayan PKK'lılardan 16'sı ölü ele geçirildi.

 

Terör örgütü PKK'ya yönelik gerekleştirilen operasyonda 5 PKK'lı ölü ele geçirildi. 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu basarak, 4 askeri şehit edip 7 askeri yaralayan 5 PKK'lı, 9 Temmuz 2012 tarihinde Bingöl merkeze bağlı Sancak köyünde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildi. Böylece, Sarıyayla Karakolu'na saldıran PKK'lılardan 16 tanesi etkisiz hale getirilmiş oldu.

 

Uzun yıllardır Tunceli ve Bingöl kırsalında faaliyet gösteren ve çok sayıda kanlı eyleme katılan PKK'lıların, 2010 yılında Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu basmadan önce maket üzerinde çalıştıkları da örgüt mensuplarının üzerinden çıkan fotoğraflarda ortaya çıktı. Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yağmur ve sisli bir gecede saldırı düzenleyen PKK'lılar, karakol komutanının da aralarında bulunduğu 4 askeri şehit etmiş, 2'si ağır 7 asker yaralanmıştı.

 

SARIYAYLA KARAKOL SALDIRISINA 31 PKK'LI KATILDI

 

PKK'lıların, Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu yağmur ve sisli bir günde 31 kişi ile bastıkları ortaya çıktı. Skorsky ve Kobra helikopterlerin uzun süre sis ve yağmur nedeniyle uçuş yapamayacaklarını hesaplayarak saldırı düzenleyen PKK'lıların, saldırının ardından bir çoğunun Bingöl kırsalına kaçtıkları öğrenildi.

 

Güvenlik güçleri tarafından Sarıyayla Jandarma Karakolu'na katılan PKK'lılara yönelik son iki yıl içinde gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırı düzenleyen 31 kişilik PKK'lı gruptan 16 kişi ölü, 5'i ise sağ ele geçirildi. Bingöl Sancak Köyü bölgesinde, 9 Temmuz 2012 günü yapılan operasyonda 5 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Ölen teröristlerden 2 kadın PKK'lının, Rojen-Gever (K) ve Pelin Koçer (K), Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu saldırısına katılan teröristler arasında olduğu tespit edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler