O PKK'lı ölü ele geçirildi

 Polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılardan 1'i ölü ele geçirilirken diğeri de yakalandı. Teröistlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.  Dün saat 21.00 sıralarında Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarla

O PKK'lı ölü ele geçirildi

 

Polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılardan 1'i ölü ele geçirilirken diğeri de yakalandı. Teröistlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.

 

 

Dün saat 21.00 sıralarında Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda polis aracı isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

 

Saldırıdan sonra özel harekat ve terörle mücadele şubesi polisleri tetvristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı. Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis uzun takip sonrası PKK'lının sığındığı hücre evini gece yarısı Yeni Mahalle'de tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis 'teslim ol' çağrısı yaptı.

 

Buna ateşle karşılık veren PKK'lılarla polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK'lıda sağ yakalandı. Evde bulunan ve PKK'lılara yardım yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

 

Dün geceki saldırının adından Van'da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışlarında araçlar ve vatandaşlar üzerinde uygulama başlattı. Bu arada, polis servislerinin geçiş güzergahlarındaki güvenlik önlemi üst seviyeye çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem