O öğretmenlere iyi haber

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 28 Şubat'ta mağdur olan öğretmenlerin gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde görevlerinin başına dönebileceğini söyledi. Avcı, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: 28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerimiz

O öğretmenlere iyi haber
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 28 Şubat'ta mağdur olan öğretmenlerin gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde görevlerinin başına dönebileceğini söyledi.
 
Avcı, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
 
28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerimiz tekrar göreve başlayabilecek. Sayıları henüz net değil. Herhangi bir şekilde o dönemde haksızlık sonucu görevinden ayrıldığını düşünen herkes başvurabilecek. Torba kanun mağdur olan öğretmenlerimizin dönmesi için altyapı oluşturdu.
 
LİSE KAYITLARINDA KONTENJANLAR
 
Kamuoyunda şöyle bir algı oluşturuluyor o yanlış: Herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi. Ama bunu yapamayan öğrenciler zorunlu olarak meslek liseleri veya imam hatiplere gidecekler. Böyle bir şey yok. Bütün öğrencilerin birinci önceliği Anadolu liseleri değil. Meslek liseleri ve imam hatipler Anadolu liseleri kazanılamadığı için gidilen okullar değil.
 
"HALKTAN İMAM HATİP TALEBİ VAR"
 
Pek öğrenci ve aile için meslek liseleri ve imam hatipleri birinci tercih. Halktan ciddi bir imam hatip talebi var. Özellikle kız imam hatip okulları için bir talep var. Açık lise için de toplumdan bir talep var. Bazı aileler ancak böyle bir düzenleme içinde çocukların ı okula göndermeye razı oluyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler