O Leş PKK'ya ait

Hakkari'de patlamanın olduğu yerde ceset parçaları bulunduHAKKARİ- Çukurca Karayolunda dün akşam meydana gelen patlamanın ardından bölgede yapılan incelemelerde ceset parçaları bulundu. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, ceset doku parçalarının kime ait olduğ

O Leş PKK'ya ait
Hakkari'de patlamanın olduğu yerde ceset parçaları bulundu
HAKKARİ- Çukurca Karayolunda dün akşam meydana gelen patlamanın ardından bölgede yapılan incelemelerde ceset parçaları bulundu. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, ceset doku parçalarının kime ait olduğunu bilmediklerini, parçaların Adli Tıp Kuruma gönedereceklerini söyledi.
 
Hakkari kent merkezine 12 kilometre uzaklakta bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında dün akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu bölgede bugün yapılan incelemelerde ise ceset parçaları ile piknik tüpü parçaları bulundu. Bulunan dokular toplanırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Canbolat, patlamanı ardından bölgede detaylı bir inceleme ve araştırmanın yapıldığını söyledi. Vali Canbolat, "İnceleme yapıldı. Ceset parçalararını bir kısmı götürülmüş. Bölgede toplanan doku parçalar ise Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Buradaki DNA testlerinden sonra ceseden kime ait olduğu belirlenecek. Bölgede ceset partçaları var. Ancak bunlar bir kişiye mi 2 kişiye mi ait olduğunu bilmiyoruz. Bunlar yapılacak olan DNA testlerinden sonra ortaya çıkacak" dedi.
 
 
VALİLİK, DOKU PARÇALARI PKK'LILARA AİT 
 
Hakkari Valliliği, Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen patlamanın ardından bölgede yapılan incelemelerden sonra bulunan ceset parçalarını PKK'lılara ait olduğunu bildirdi. Valilikten yapılan açıklama şöyle: 'Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizin, Hakkâri-Çukurca Karayolu 15. kilometresinde bulunan Keçili Deresi mevkiinde bir patlama olduğu bilgisini alması üzerine güvenlik güçlerimiz gerekli emniyet tedbirlerini alarak olay yerine intikal etmiştir. Yapılan olay yeri incelemesi neticesinde; bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sert ve yumuşak doku parçaları ile patlayıcı düzeneği yapımı ve döşenmesinde kullanılan malzemeler bulunmuştur. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile bulgular üzerinde DNA incelemesi yapılabilmesi için alınan numuneler Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem