O komutan istifa etti

Genelkurmay Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in bir yıl daha YAŞ üyeliğine devam edeceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.Genelkurmay, "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Mehmet Erten, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle; k

O komutan istifa etti

Genelkurmay Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in bir yıl daha YAŞ üyeliğine devam edeceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay, "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Mehmet Erten, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle; kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır" açıklamasında bulundu.

SON ŞURA

Genelkurmay Başkanlığı öğle saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı Korgeneral Akın Öztürk'e devrettikten sonra eski komutanı İlker Başbuğ'u Silivri'de ziyaret etmesiyle gündeme gelen Orgeneral Mehmet Erten ile ilgili bir açıklama yaptı. Erten hakkında "Bir yıl daha Yüksek Askeri Şura üyeliği yapacak" haberlerine değinmeden tek cümlelik açıklama yapan Genelkurmay, "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Mehmet Erten, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle; kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır" dedi.

İDDİA

Bazı gazetelerde Erten'in TBMM Başkanı ve Başbakan'a veda ziyaretlerinden sonra iddia edildiği gibi istifa dilekçesi vermediği Komutanın bu kararının Karargah'ta da "sürpriz" olarak değerlendirildiği iddia edilmişti. Org. Erten'e Genelkurmay Karargahı'nda bir yer tahsis edilebileceği savunulmuştu.

Erten'in, Genelkurmay Başkanı Özel'e, istifasını sunduğu, ancak istifasının Özel tarafından reddedildiği iddiasının ortaya atıldığı 19 Kasım tarihinden bir gün sonra F-16 savaş uçağıyla uçuş gerçekleştirdiği iddia edilmişti. 20 Kasım'da değişen angajman kuralları çerçevesinde Suriye hava unsurlarına karşı "Vur Emri" yetkisinin verildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na giden Org. Erten, burada 182. Atmaca Filo Komutanlığına ait F-16 ile bir "son uçuş" gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem