O ilçede seçim tekrarlanacak!

Partililer, il seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi. Bazı ilçelerde oylar yeniden sayılırken Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi. Belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden

O ilçede seçim tekrarlanacak!

Partililer, il seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi. Bazı ilçelerde oylar yeniden sayılırken Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi. Belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.

"BU İL VE İLÇELERDE PARTİLERDEN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ" 2. SAYFADA

 

BU İL VE İLÇELERDE PARTİLERDEN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde BDP'lilerin itirazı rededildi. BDP'li Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı 12 maddelik itiraz dilekçesinin reddedildiği öğrenildi. Red gerekçesinin ise seçimin kurallara uygun şekilde yapıldığı yönünde olduğu bildirildi. Arslan'ın Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceği öğrenildi. Öte yandan dilekçenin sonucu açıklanmadan önce ilçede çıkan olaylar ise sürüyor.

ÇORUM

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi. İlçe Seçim Kurulu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında toplantı yapıldı. İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan,  yaptığı açıklamada, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun, Aşdağul Beldesi'ndeki seçimleri iptal ettiğini söyledi. Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve Uğurludağ ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini kaydetti.

DENİZLİ

CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, sandıklardaki kuşkulu işlemlerden dolayı seçimin namusuna gölge düştüğünü iddia ederek, yeniden sayılması için seçim kuruluna itiraz ettiklerini söyledi. Partilerine ulaşan ıslak tutanaklar ile Seçim Kurulu'nun tutanaklarındaki çelişkili sonuçlara itiraz ettiklerini belirten Yurtseven, "CHP olarak oyların Denizli'de yeniden sayılmasını istedik. Taşıma seçmenlerin ikamet etmedikleri adreslerde oturuyor gibi gösterilerek başlayan şaibeler, sandıklardaki kuşkulu işlemler ile doruğa çıkmıştır. Seçimin namusuna gölge düşmüştür. Hukuk zemininde gereken yapılmalıdır. İtirazlarımızın sonuçlarını takip edeceğiz." dedi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde seçimi BBP adayı karşısında 70 oyla kaybeden AK Partili kadın aday Esra Yılmaz Aksoy, sonuca itiraz etti. Keskin'de yapılan seçimler sonunda BBP adayı Dede Yıldırım 1688 oy alırken, AK Parti adayı Esra Yılmaz Aksoy'a 1618 oy çıktı. AK Partili aday Aksoy, aradaki farkın 70 oy olması nedeniyle itirazda bulundu. Yapılan itiraz sonucu oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aksoy'un geçersiz kabul edilen oyların tümünün kendisine ait olduğunu ve tekrar incelenmesi için İlçe Seçim Kurulu'nda itirazda bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine Kırıkkale Adliyesi'nde oy sayım işlemi yeniden başladı.

TEKİRDAĞ

AK Parti, Tekirdağ'ın 5 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi, Ergene, Kapaklı ve Şarköy belediye başkan adayları ve ilçe başkanları tarafından, seçimlerde kullanılan geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunulduğunu söyledi. Tekirdağ ve 11 ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıklarını CHP adayları kazanmıştı.

SAMSUN

Samsun'un İlkadım ve Kavak ilçelerinde belediye başkanlıklarını resmi sonuçlara göre AK Parti'li adayların kazanmasının ardından MHP teşkilatları sonuçlara itirazda bulundu. İtiraz dilekçelerini gerekli yerlere verdiklerini belirten MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, İlkadım ve Kavak ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiğini söyledi. Yaptığı itiraz hakkında bilgi veren Kılıç, "Sandıklarda yanlış sayım gerekçesiyle 100'den fazla sandığa itiraz ettik" dedi.

BATMAN

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Batman'ın Kozluk ilçesinde belediye başkanlığı seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunuldu. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, resmi olmayan sonuçlara göre Batman Belediye Başkanı seçilen Sabri Özdemir ve BDP İl Başkanı Serdar Atalay ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelerek, seçimin iptali için itiraz dilekçesini verdi.

HATAY

Hatay'ın İskenderun ilçesinde MHP ve CHP, AK Parti adayı Seyfi Dingil'in kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. MHP İskenderun Belediye Başkan adayı İbrahim Gül, ilçede yapılan seçimin meşru olmadığını belirterek, seçimin iptali için dilekçe verdiklerini kaydetti.

ZANGULDAK

CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk, Ereğli'de seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte seçim sonuçlarına itiraz etmek amacıyla Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

KÜTAHYA

MHP Kütahya Belediye Başkan adayı ve Milletvekili Alim Işık, pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarına ''sandıklarda usulsüzlük yapıldığı'' gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.

Işık, Kütahya Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günü yapılmış olan yerel seçimlerde sandıklarda usulsüzlüklerin yapıldığını tespit ettiklerini iddia etti.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da MHP, genel usulsüzlük iddiasıyla tüm sandıklara, ayrıca belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için de ayrı ayrı sandıklara ilişkin itirazlarda bulundu. MHP, Susuz ve Gebeceler beldelerindeki sandık sonuçlarına da itiraz etti. Afyonkarahisar'da MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, il merkezindeki 447 sandıktan belediye başkanlığı için 216, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 244 sandığa itiraz ettiklerini açıkladı.

AĞRI

Ağrı Belediye Başkanlığı seçimini 10 oy farkla BDP'li Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından Ak Parti, seçim sonucuna itiraz etti. Ağrı Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Hasan Arslan 20 bin 590, BDP adayı Sırrı Sakık ise 20 bin 600 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, sayım sırasında yaklaşık 2 bin oyun geçersiz sayıldığını ileri sürdü. İtiraz dilekçesini merkez İlçe Seçim Kurulu başkanlığına verdiklerini belirten Abbas Aydın, "İtirazlarımız seçimin sonucunu etkileyecek niteliktedir" dedi.

MERSİN

Mersin'in Erdemli ilçesinde, AK Parti oy pusulalarının yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Yetkin ve AK Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Alpaslan Gürgenç, İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oy sayısının incelenmesi ve ilçede kullanılan oyların yeniden sayılması yönündeki taleplerini iletti. Seçimlere itirazın olduğunu haber alan MHP li vatandaşlar Erdemli Adliyesi önüne akın etti. Yaklaşık 5 bin kişilik grup, adliye önüne gelerek MHP'li Belediye Başka Adayı Mükerrem Tollu'ya destek verdi. Adliye binası içerisinde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yetkin ve AK Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Alpaslan Gürgenç adliye dışına çıkarken, partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polisin araya girmesi ile gruplar ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler