O gün evden dışarı çıkamayacağız!

Meteoroloji yeni hafta için yeni soğuk hava dalgası uyarısı yaptı. Dondurucu soğuklar İstanbul da olmak üzere yurdun büyük kesiminde etkili olacak.Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı ü

O gün evden dışarı çıkamayacağız!

Meteoroloji yeni hafta için yeni soğuk hava dalgası uyarısı yaptı. Dondurucu soğuklar İstanbul da olmak üzere yurdun büyük kesiminde etkili olacak.

Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, "Haftaya pazartesi İstanbul'da kar yağışı gece yarısına kaymış gibi ama salı sabahı kardan evden çıkamayacakmışız gibi görünüyor. İstanbul'da kar yağışı salı ve çarşamba görünüyor. Yoğun kar sürpriz olmaz." diye yazdı.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Hatay, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin akşam
saatlerine kadar yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun çevreleri yağmur, öğle ve akşam saatlerinde Bayburt ile gece saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Iğdır ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın öğle saatlerinden sonra Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini bildirdi. Yapılan açıklamada yağışların öğleden sonra Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

PAZARTESİ

Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege'nin ve Akdeniz'in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu'da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

SALI

Marmara'nın batısı ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği, Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Pazartesi ve Salı günleri meydana gelecek yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA

Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI 8 İLA 12 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, Hafta ortasından itibaren ise yağışların kesildiği özellikle iç bölgelerimizde oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı tahmin edilmektedir. Yurdumuzda önümüzdeki hafta boyunca görülecek çok kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli ve yoğun kar yağışları, aşırı derecede hava sıcaklığındaki düşüşlerin, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve yayımlanacak meteorolojik hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekmektedir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler