O da paralel yapıya çattı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İlker Başbuğ’un tahliyesine ilişkin, "Özel görevli mahkemeler kaldırılmamış olsaydı Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı yine duvara toslayacaktı. Çünkü malum yapı ne olursa olsun özgürlükten anlamayacaktı

O da paralel yapıya çattı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İlker Başbuğ’un tahliyesine ilişkin, "Özel görevli mahkemeler kaldırılmamış olsaydı Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı yine duvara toslayacaktı. Çünkü malum yapı ne olursa olsun özgürlükten anlamayacaktı" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un tahliyesini değerlendiren Feyzioğlu, “Ergenekon davasında tutuklama kararlarının gerekçesiz olarak verildiği yazıyor. İki hafta içerisinde dosyaya konulması gereken mahkumiyet gerekçesinin tam 8 aydır yazılamadığından söz edilerek Yargıtay incelemesi imkansız hale getirilmiştir diyor. Ben de diyorum ki biraz insaflı davranın nasıl yazacaklar gerekçeyi. Bir Genelkurmay Başkanı emrindeki orduyu kullanarak değil henüz açılmamış web siteleri yoluyla hükümeti devirecek. Bunun gerekçesini yazmak için 8 ay yetmez yıllar lazım buna insanoğlu bir şey uydurabilsin. Özel görevli mahkemeler ülkeye büyük zararlar verdi. Çok şükür Türk milletinin mücadelesi ile kalktı. İlk olarak İlker Başbuğ ile bu özgürlükler başladı. Umut ediyorum devamı da gelecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Feyzioğlu, aracı ile giderken bir vatandaşa da, “Emekli Korgeneral Engin Alan’ı da alacağız inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem