O başbakan canlı yayında istifa etti

Yerel bir televizyon kanalına katılan Başbakan El Sanni, programda kabinesinin etkili olmadığı yönünde halk tarafından eleştiriler aldığının söylenmesi üzerine istifa edeceğini duyurdu. El Sani, Libya kanalına katılarak verdiği röportajda “Resmi olarak is

O başbakan canlı yayında istifa etti

Yerel bir televizyon kanalına katılan Başbakan El Sanni, programda kabinesinin etkili olmadığı yönünde halk tarafından eleştiriler aldığının söylenmesi üzerine istifa edeceğini duyurdu. El Sani, Libya kanalına katılarak verdiği röportajda “Resmi olarak istifa ediyorum ve istifamı da Pazar günü Temsilciler Meclisi’ne sunacağım” dedi.

Röportaj süresince sunucunun halkın ülkedeki güvenlik ve hizmet eksikliğine, evsizlere yardım yapılmamasına dair sorularını yöneltmesi üzerine El Sani’nin sinirlenmesi dikkat çekti. Sunucunun “Halk sizi protesto ederse ne yaparsınız?” sorusuna El Sani, “Halkın beni protesto etmesine gerek kalmayacak, resmi olarak görevimden istifa ediyorum” cevabını verdi. El Sani, “Benim yerime sorunları sihirle çözebilecek bir başbakan getirebilirler” sözlerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Hatem El Arabi, El Sani’nin resmi olarak istifa etmediğini ve halkın talep etmesi durumunda istifa edeceğini ima ettiğini aktardı. Sözcü, El Sani’nin resmen istifa edebilmesi için talebinin Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gerektiğini de ekledi.

El Sani 2014’ün Mart ayından bu yana görevde bulunuyordu. Geçtiğimiz Nisan ayında ailesi saldırıya uğradığı için istifa edeceğini duyuran El Sani kararından vazgeçmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler