O 7 terörist hava bombardımanıyla öldürüldü !

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli köyü mezrasında 3 askerin şehit edildiği olayın failleri olan 3'ü kadın 7 PKK'lı terörist, düzenlenen hava destekli operasyonla öldürüldü.Tekeli'de düzenlenen hain saldırıda 24 Ağustos'ta şehit edilen Astsubay Üstçavuş K

O 7 terörist hava bombardımanıyla öldürüldü !

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli köyü mezrasında 3 askerin şehit edildiği olayın failleri olan 3'ü kadın 7 PKK'lı terörist, düzenlenen hava destekli operasyonla öldürüldü.

Tekeli'de düzenlenen hain saldırıda 24 Ağustos'ta şehit edilen Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan, Piyade Er Ahmet Bıçakçı ile 2 Eylül'de şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Batıkan Avcı'nın kanları yerde kalmadı. 3 askerin şehit edilmesi olayına karışan PKK'lı teröristleri yakalamak için o tarihten itibaren operasyonlar aralıksız sürdü. Özel Kuvvetler'in de katıldığı operasyonlarda teröristlerin yerleri tek tek tespit edildi. Düzenlenen hava operasyonunda 3'ü kadın 7 PKK'lı öldürüldü.

24 Ağustos 2015 tarihinde Şemdinli Tekeli'de bölücü terör örgütünce döşenen el yapımı patlayıcının patlatılmasıyla Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan ve Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Bıçakçı şehit edilmişti. Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan'ın asker üniformasıyla bağlama çalarak, "Sen benden gittin gideli" adlı türküyü seslendirmesi Türkiye'yi gözyaşlarına boğmuştu. Ceylan ailesinin 3 çocuğundan ortancası olan şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan, Kırklareli'nın Babaeski ilçesinde görev yaparken 2015 atamalarıyla Hakkari'ye tayin edilmişti. Bekar olan Ceylan'ın giderken ailesine, "Şehit olursam beni mutlaka kendi köyümde toprağa verin" diyerek vasiyette bulunduğu ortaya çıkmıştı.

"NEREYE GİRERLERSE GİRSİNLER ONLARI BULACAKTIK"

Bir askeri kaynak operasyona ilişkin detayları şöyle aktardı:

"24 Ağustos'taki saldırıdan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bu olayları gerçekleştiren grubu etkisiz hale getirmek için bölgede İHA'larla havadan keşif faaliyetlerini aralıksız sürdürdü. Ayrıca bölgeye Özel Kuvvetler'den bir grup sevk edilerek, inleri teker teker arandı. Terörist grubun 7 kişi olduğu duyumunu almıştık. Kalabilecekleri muhtemel yerlere ateşle keşif yapılıyordu. Çember gittikçe daralıyordu. Bölgeyi çok iyi tanıyan teröristler bu imkanlarını kullanarak yiyecek için sadece geceleri ısıya duyarlı termal kameralara yakalanmamak için üzerlerini soğuk suyla ıslatarak ve ıslatılmış şemsiyeler kullanarak çıkıyorlardı ve fazla dışarıda kalmadan inlerine dönüyorlardı. Bölge ormanlıktı ve saklanmaları oldukça kolaydı. Arazi onlara bu imkanı tanıyordu. Bölgedeki mağaralarda saklanan ve bitki örtüsünden istifade ederek gizlenen teröristleri bulmak için gece gündüz sürdürülen çalışmalar sonunda netice verdi. Biz askerler olarak çok kararlıydık. Nereye girerlerse girsinler onları bulup Tekeli şehitlerinin kanını yerde koymayacaktık. Ve beklenen olmuş, 3'ü kadın olan 7 kişilik terörist grubu Tekeli köyüne bağlı Çalışkanlar mezrasında ormanlık alanda tespit edilmişti. İnsansız hava aracı bölgedeki gözetlemeye aralıksız devam ederken Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki F-16 uçağı bölgeye sevk edildi. Yerleri Özel Kuvvet unsurlarınca işaretlendi. Uçak sesini duyan teröristler kaçmaya başlamıştı ama artık çok geçti. Yapılan ateş sonrasında teröristlerin hepsi aynı anda hak ettikleri cezayı almışlar, etkisiz hale getirilmişlerdi. 3'ü kadın 4'ü erkek olmak üzere 7 teröristin cesetleri köylüler tarafından ormanlık alanda fark edildi. Köylüler tarafından Şemdinli'ye getirilen teröristlerin cesetleri, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan, Piyade Er Ahmet Bıçakçı ve Piyade Sözleşmeli Er Batıkan Avcı'nın kanları yerde kalmadı. Teröristler hala şunu anlamamışlardı. Bu vatan son erine kadar korunmaya devam edecek. Operasyonlar aralıksız sürdü, sürüyor ve gerekirse sonsuza dek sürecek. Şehit kanının bedeli hep ağır olmuştur. Bundan sonra da bu bedel bu hainlere çok ağır bir şekilde ödetilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler