Nusaybin şehidini uğurladı

Nusaybin'de bugün sabah saatlerine zırhı araca teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Özel Harekat Polisi Mustafa Çetin için cenaze t

Nusaybin şehidini uğurladı

Nusaybin'de bugün sabah saatlerine zırhı araca teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Özel Harekat Polisi Mustafa Çetin için cenaze töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehidin naaşının alana getirilmesi ile başladı. Ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşma yapan Vali Koçak, terör örgütünün milletin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacağını söyledi. Koçak, "Yiğit Mustafa, İstanbul'dan geçici görev ile Nusaybin'deki kardeşlerimizin açılan çukurlarla, haince huzurlarını bozmaya çalışanlara mücadele etti. Her şehidimiz, her gazimiz birliğimize ve bütünlüğümüze bir çimento oluyor. Bunu bilmeyen gafiller bir kere daha görsünler. Gafillere bir kere daha gösteriyorum, dönün Cizre'ye bakın sonunuz belli, Silopi'ye bakın sonunuz belli, Sur'da bitmek üzeresiniz sonunuz belli. Dargeçit'te ve Derik'te sonunuz belli. O çukurları kazan gafillere diyorum ki; elinize silah tutuşturanlara dönün deyin ki, "Biz burada çukur kazarken, bombalar patlatırken, kendi milletimize ihanet ederken sizler sıcak yataklarınızda lüks odalarınızda keyif yapıyorsunuz. Biz artık sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" deyin. Sonunuzu görüyorsunuz, bu hazin sona gitmeden bir kez daha o gafillere diyorum ki bu işin sonu yok. Biran önce teslim olun" dedi.

Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ise Nusaybin'de terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar kapsamında bu sabah saat 05.45 sıralarında zırhlı aracına yönelik gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucu kahraman özel harekat polislerden Halil Arı ve Hurşit Kelsoy'un yaralandığını, Mustafa Çetin ise şehit olduğunu hatırlattı. Yaralı polislere ilk müdahalenin Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapıldığını belirten Pekcan, ileri tetkik ve tedavileri için ambulans uçakla Ankara GATA'ya sevk edileceklerini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan Çetin'in naaşı, salavatlar eşliğinde cenaze aracına bindirildi.

Şehidin naaşı, defnedilmek üzere Konya'nın Ilgın ilçesi Yukarı Çiğil Mahallesi'ndeki baba ocağına gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem