Nurgül’den Türkan Şoray çıkmaz!

Sinemamızın duayen eleştirmenlerinden Atilla Dorsay, yeni kuşak kadın oyuncuların Türkan Şoray’ın yerini dolduramadığını söyledi. Dorsay, ‘bir dönem Nurgül Yeşilçay’ın adı geçiyordu ama Nurgül’den artık Türkan Şoray olmaz’ dedi. Aylık sinema dergisi Film

Nurgül’den Türkan Şoray çıkmaz!

Sinemamızın duayen eleştirmenlerinden Atilla Dorsay, yeni kuşak kadın oyuncuların Türkan Şoray’ın yerini dolduramadığını söyledi.

Dorsay, ‘bir dönem Nurgül Yeşilçay’ın adı geçiyordu ama Nurgül’den artık Türkan Şoray olmaz’ dedi. Aylık sinema dergisi Film Arası’na konuşan Dorsay, Yeşilçay’ı şu sözlerle eleştirdi: ‘Nurgül çok verimli olamadı. Çok sık çalışamadı. Hep iyi roller seçemedi. Şimdi Berrak geliyor. Berrak Tüzünataç. O belki bir parça Türkan’ı andıran esmer ve yakıcı güzelliğiyle öyle bir kimliği var ama tabi Türkan Şoray da bence kolay kolay tekrarlanacak bir olay değil. O kadar çok koşul onu bir araya getirmiş ki. Batı’da da nasıl bir Greta Garbo, Catherine Deneuve, Susan Sarandon yeniden çıkacak gibi değilse bir yeni Türkan Şoray da olmayacak gibi geliyor bana.’

Genç yönetmenler eğitimli ama ukala

Son dönem Türk sinemasının genç yönetmenleriyle ilgili de konuşan Atilla Dorsay, eğitimli genç kuşak yönetmenleri takdir ettiğini, ancak çoğunun tahammülsüz ve ukala olduğunu vurguladı. Özeleştiri de yapan Dorsay, kendisinin de sütten çıkmış ak kaşık olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem