Nokta Dergisi’nin toplatılması talebi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Nokta Dergisi'nin "terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla toplatılmasına ilişkin talebi Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Nokta Dergis

Nokta Dergisi’nin toplatılması talebi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Nokta Dergisi'nin "terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla toplatılmasına ilişkin talebi Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Nokta Dergisi'nin "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından toplatılması ve twitter adresine erişimin engellenmesi talebini kabul etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından, Nokta Dergisi'nin 18'inci sayısı toplatılarak twitter adresine erişimin engellenmesine karar vermişti. Savcılık bu kararını yasa gereği 24 saat geçmeden İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sunmuştu. İstanbul Nöbetçi 2'inci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini değerlendirerek onanmasına karar verdi. Kararda, "Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen yazılı talimat doğrultusunda Nokta Dergisi'nin 2015/14-20 Eylül tarihli 18'inci sayısının Basın Kanunu'nun "el koyma, dağıtım ve satış yasağı" ve devamı maddelerince toplatılmasına ve Nokta dergisinin resmi twitter adresine erişimin engellenmesine karar verilmiş olup bu nedenle anılan nüshanın toplatılması ve erişimin engellenmesine dair verilen kararların onanmasına karar verildi" denildi.

İTİRAZ ETTİLER

Öte yandan Nokta Dergisi avukatlarından Kadir Kökten, Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararın usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etti. İstanbul Küçükçekmece'de faaliyet gösteren dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit cenazesinde selfie çekmiş gibi gösterilen görüntüyü 18'inci sayısının kapağında yayınlamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, bu kapağın yayınlanmasıyla birlikte gece saatlerinde Nokta Dergisi hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Konunun aciliyeti nedeniyle savcılık, derginin 2015/ 14-20 Eylül tarih ve 18'inci sayılı nüshasının toplatılması ve Cumhurbaşkanına hakaret içeren görüntülerin bulunmasından dolayı derginin twitter adresine erişimi engellenmesine karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem