Nihat Özdemir: "Trabzonspor'a haksızlık yapıldı"

Haber61.net - Haber Servisi - Nihat Özdemir, Trabzon’da yapılan enerji toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Trabzonspor’a hakemler tarafından haksızlık yapıldığını söyledi. Enerji Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu

Nihat Özdemir: "Trabzonspor'a haksızlık yapıldı"

Haber61.net - Haber Servisi - Nihat Özdemir, Trabzon’da yapılan enerji toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Trabzonspor’a hakemler tarafından haksızlık yapıldığını söyledi.

Enerji Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Elder’in Trabzon’da düzenlediği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve enerji sektöründen 300 katılımcı ile yapılan 9. Sektör Toplantısı sonrasında Haber61.net’e önemli açıklamalarda bulundu.
 
NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ RESME TIKLAYINIZ!
 
nihat-ozdemir-trabzonspora-001.jpg
 
MİLAT OLARAK KABUL EDİYORUZ
 
Nihat Özdemir bu dönemi bir milat olarak kabul ettiklerini belirterek, “Biz bu sektör kurulu toplantılarını yılda bir defa yapıyoruz, sayın bakanlığımızın başkanlığında. EPDK ve bütün enerji bürokrasisi ve Türkiye’nin 21 bölgesi. Yani 81 ili kapsayan bütün dağıtım ve perakende şirketlerinin bir araya geldiği çok önemli bir değerlendirme toplantısı. Bunu çeşitli illerde yapıyoruz. Bu yılda Trabzon’da yapmaya karar verdik. 300’ün üzerinde katılım var şu anda ve bu oteli yapanlara da teşekkür ediyorum. Gerçekten Trabzon’a yakışan bir otel yapılmış. Burada misafir ettiğimiz bütün insanlar, devlettekiler, özel sektörün temsilcileri mutlu 2-3 gün geçirecekler burada. Toplantı başladı, sektörü değerlendirdik. Sayın bakanımızın yapmış olduğu önemli bir araştırma sonucu 21 dağıtım bölgesinin durumlarının ne olduğunun durumlarını bize tek tek anlattı, gösterdi, kamuoyu anketlerinin neticelerini bizle paylaştı. Çok önemli bir milat olarak ben bunu kabul ediyorum.  Sayın bakanımızla beraber enerji sektöründe, dağıtım ve perakendeyi kapsayan bu bölümde biz burayı milat kabul ediyoruz. Bundan sonra yapılacak olan kamuoyu anketlerini de başlangıç kabul edip bundan sonra bu işi ileriye götürmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
TÜRK HALKI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Enerji konusunda bölgeler arasında çok büyük farklılıklar olduğunu ifade eden Özdemir, “İyi bölgelerimiz var, çok sayıda diyemem ama bir elin sayısı kadar iyi bölgemiz var. Kötü bölgelerimiz var. Bunları iyi ve kötü olarak ayırım yapmayacağız. Her bölgeyi bulunduğu noktadan ileriye taşımaya çalışacağız. Onun iyi bir çalışma oldu. Sayın bakana teşekkür ederim. Bizim yapacağımız işi o yaptı ama bize bir başlangıç, bir ivme verdi, bir motivasyon verdi. Daha iyi hizmet vereceğiz. Çünkü kim için çalışıyoruz? Tüketici için. Kim için? Türk halkı için, Türk milleti için çalışıyoruz. İyi hizmet için çalışıyoruz. Burada sorun aynı. Tüketici, insan. Onun için onlara hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
BEŞİKTAŞ’IN ŞAMPİYONLUK ŞANSI DAHA FAZLA 
 
Beşiktaş’ın Şampiyonluk şansının Fenerbahçe’den daha fazla olduğunu dile getiren Nihat Özdemir, “İyi bir sezon geçirdik. Bazı üzücü hadiseler maalesef oldu. Yalnız bir takım için değil, birkaç takım için. Elimizde olmayan bizim etki edemediğimiz olaylar oldu. İnşallah önümüzdeki sezonlar bu olayları yaşamayız veya çok az sayıda yaşarız. İyi bir yarış oldu. Puan puana yarışlar devam etti. Şuanda Beşiktaş Fenerbahçe’den 3 puan önde. Hepinizin bildiği gibi bende geçmiş dönemlerde Fenerbahçe’de Başkanvekilliği görevim vardı. Şimdi artık federasyonda görev yapıyorum. Ceketimi federasyona girerken astım. Şuanda gördüğüm tabloda 3 hafta kaldı. Ben Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını çok daha fazla görüyorum. Tahmin ediyorum bu sezon Beşiktaş Şampiyon olacak gibi gözüküyor” dedi.
 
TRABZONSPOR’A HAKSIZLIKLAR OLDU
 
Nihat Özdemir, Trabzonspor’a Kasımpaşa’ya ve daha birkaç takıma hakemler tarafından haksızlık yapıldığını sözlerine ekleyerek, “Biz göreve geldiğimiz gün ilk değişiklikleri Merkez Hakem Kurulu’nda yaptık. Yeni bir başkan ve üyeleri ile göreve başladık. Hakem arkadaşlarımıza çok yeni bir çalışma sistemi getirdik. Profesyonel hakemliği getirdik. Onunla ilgili önemli mesafeler kat ettik. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’den yetişen başta Cüneyt Çakır ve yardımcıları olmak üzere bugün Avrupa’nın ve dünyanın en önemli maçları için görevlendiriliyorlar. İyi de başarılı görev yapıyorlar. Onunla birlikte birçok hakem kardeşimizde Avrupa2da çok önemli maçlarda çok iyi performanslar göstermelerine rağmen maalesef Türkiye’de bazı şanssız olaylar yaşadık. Bu işte kötü niyet yok. Her insan hata yapabilir. Saniyenin onda birinde bu kararı vermek zorunda kalıyorlar. Bazı hatalar olduğunu zaten hem medya tarafından hem de biz televizyondan defalarca seyrettiğimize göre bu kararların hatalı olduğunu yanlış olduğunu bizde kabul ettik. Bunları en aza indirmemiz gerektiğine ben inanıyorum. Bir daha altını çizerek söylüyorum ki yapılan hiçbir hatada bir kötü niyet yoktur. Herhangi bir şekilde aramayalım. Bunları azaltmaya bakalım. Evet Trabzonspor’umuza Kasımpaşa’ya birkaç takıma gerçekten hakemler tarafından haksızlıklar olduğunu bazı yanlış kararlar olduğunu bende kabul ediyorum. İnşallah bunlar gelecek sezondan itibaren daha az olarak yapılmalıdır” diye konuştu.
 
Haber: Tuncay Lakot
Kamera: Tolga Şahin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem