Nezarette evlendi

 ANTALYA’da otobüste tanıştığı Mehmet Küçükkara ile evlilik hazırlığı yapan Kırgızistan uyruklu Azalina Asangulava, vizesinin sona erdiği anlaşılınca gözaltına alındı. 1.5 aylık hamile Asangulava, nezarette kıyılan nikah ile sınır dışı edilmekten kurtuldu

Nezarette evlendi

 

ANTALYA’da otobüste tanıştığı Mehmet Küçükkara ile evlilik hazırlığı yapan Kırgızistan uyruklu Azalina Asangulava, vizesinin sona erdiği anlaşılınca gözaltına alındı. 1.5 aylık hamile Asangulava, nezarette kıyılan nikah ile sınır dışı edilmekten kurtuldu.

2 yıl önce Antalya’da oturan ablasının yanına gelen 22 yaşındaki Azalina Asangulava, bindiği otobüste bir beyaz eşya servisinde teknisyen olarak çalışan 27 yaşındaki Mehmet Küçükkara ile tanıştı. Kısa sürede aralarındaki ilişki aşka dönüşen ve evlenme kararı alan çift, 23 Eylül tarihinde evlenebilmek için Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak bu sürede Asangulava’nın vize süresi sona erdi. Çift, bu sorun nedeniyle nikah tarihine kadar gözlerden uzak durmaya çalıştı.

BAYRAM ZİYARETİNE GİDEMEDİ

Bayramın ikinci günü Korkuteli İlçesi’nde bir aile ziyaretine giden çift, jandarma kontrolüne takıldı. Vize süresinin sona erdiği belirlenen Azalina Asangulava gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hakkında sınır dışı edilmesi kararı verilen 1.5 aylık hamile Asangulava, Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş’a 1 ay sonra evleneceklerini söyleyince devreye aile bütünlüğünün yerine getirilmesi için gösterilen çaba girdi. Sınır dışı edilmemesi için evlenmesi gereken Azalina Asangulava ile Mehmet Küçükkara, gerekli girişimlerin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinde nikah masasına oturdu. Çiftin nikahını, Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Ferit Aras kıyarken, şahitliklerini ise bir aile yakınları ile misafirhane sorumlusu komiser Vahide Zehra Çevik yaptı. Pasta da kesilen nikahın davetlileri ise sınır dışı edilmek için misafirhanede tutulan yabancı uyruklular oldu.

Gözaltına alındığında büyük şok yaşadığını, doğacak bebeğinin gözünün önüne geldiğini söyleyen Azalina Asangulava, "Çok korkuyordum. Ama Türk polisi bizim evliliğimiz için elinden geleni yaptı. Şimdi sırada şenlikli bir düğün var" diye konuştu.

Nikahın ardından Azalina Asangulava, Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinden eşiyle birlikte ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem