Nevruz'da kaç kişi gözaltına alındı?

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamalarında 7 ayrı ilde 167 kişinin gözaltına alındığını belirtti ... Bakan Muammer Güler, İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan 'Laz Ziya' lakap

Nevruz'da kaç kişi gözaltına alındı?

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamalarında 7 ayrı ilde 167 kişinin gözaltına alındığını belirtti ...

 Bakan Muammer Güler, İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya T.'nin Hatay'da yakalanmasını değerlendirdi.
 
Çanakkale'nin Biga ilçesinde yapımı tamamlanan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve Elektrik Enerji Üretim ve Yatırım A.Ş.'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Güler, "İstanbul'da bir Amerikalı bayanın ölümü ile ilgili kamuoyunda da geniş, yankılan uyandıran bir olay vuku bulmuştu. Polisimiz bu İstanbul'daki Topkapı surlarının bulunduğu yerde titiz bir araştırma yaptı, binlerce resim ve görüntünün içinde belli testlerle bir araştırma yaptı ve bir kişinin araştırma bu cinayeti gerçekleştirdiği konusunu tespit etmişti. Bu aramalar ve izlemeler devam etti. Şahsın yurt dışına da kaçtığı konusunda da bize bilgi geldi. Muhtemelen Suriye'de olduğu biliniyordu. Bu gün Hatay'da Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi." dedi.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamaları hakkında ki soruya ise "Nevruz kutlamaları kapsamında birçok ilde, 37 ilde 59'a yakın etkinlikler yapıldı. Bunları arkadaşlarımız takip ettiler. Ayın 21'ine kadar da devam edecek kutlama etkinlikleri var. Değişik illerde, 7 ayrı ilde 167 kişi gözaltına alındı. Bazı provokasyonlar yapılmak istendi ama biz emniyet tedbirlerini aldığımız için şuanda bir sorunun olmadığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem