Nehirler birleşti her yer su altında kaldı!

Bölgedeki yağışlar sonrasında debisi hızla yükselen nehirler yatağına sığmadı. Pazar günü Tunca, bir gün sonra Meriç taştı. Hemen hemen her yıl yaşanan taşkın manzarası bu yıl bir gün arayla ikinci kez yaşandı. Yağışların devam etmesi nedeniyle nehirlerin

Nehirler birleşti her yer su altında kaldı!
Bölgedeki yağışlar sonrasında debisi hızla yükselen nehirler yatağına sığmadı. Pazar günü Tunca, bir gün sonra Meriç taştı. Hemen hemen her yıl yaşanan taşkın manzarası bu yıl bir gün arayla ikinci kez yaşandı. Yağışların devam etmesi nedeniyle nehirlerin su seviyesi yükselişini sürdürerek, son 31 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı. Nehirlerin taşmasıyla kıyıda bulunan işletmeler, tesisler, er meydanı, tarım arazileri nehirlerle birleşti.
Bir iç deniz görüntüsünü oluşturan taşkın suları nehirlerin üzerinde bulunan asırlık köprüleri adeta yuttu. Yatağına sığmayan Meriç suyu kent ormanını, Lozan Caddesi'ni de kapladı. Şiddetli akıntı nedeniyle Karaağaç Mahallesi bağlantı yolu olan caddede büyük çukurlar oluştu. 
 
Su taşkını nedeniyle civar illerden birçok arama ekibi Edirne’ye gelerek Tunca ve Meriç nehirlerinde çalışmalara başladı. Nehirlerde mahsur kalan vatandaşları tek tek kurtaran ekipler ardından kedi ve köpekleri tahliye etmeye başladı.
 
Bu arada Meriç Nehri’nde 2 bin 150 metreküpe ulaşan su seviyesi düşüşe geçti. Son yapılan ölçümlere göre su seviyesi 1886 metreküp seviyesine indi. Düşüş Tunca nehrinde de başladı. Taşkın başladığı zaman 400 metreküp seviyesine ulaşan nehir suyu, 269 metreküp seviyesine geriledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem