Nefes almayı unutuyor!

Doğuştan solunum merkezi çalışmayan 1 yaşındaki Ecrin bebek, soluk alıp vermeyi unutuyor. Konya'da, 6 aylıkken dünyaya gelen ve 4 ay boyunca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir kuvözde yaşama tutunan Ecrin Naz Akkoç, bir aylıkken b

Nefes almayı unutuyor!

Doğuştan solunum merkezi çalışmayan 1 yaşındaki Ecrin bebek, soluk alıp vermeyi unutuyor. Konya'da, 6 aylıkken dünyaya gelen ve 4 ay boyunca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir kuvözde yaşama tutunan Ecrin Naz Akkoç, bir aylıkken başından, iki aylıkken de belinden ameliyat oldu.

Beynindeki hasar nedeniyle özellikle geceleri nefes almayı 'unutan' Ecrin bebeğe, basınçlı oksijen ve hava verilerek, nefes alıp vermesi hatırlatılıyor. Halen hastanenin Çocuk Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Ecrin bebek, solunum cihazına bağlı kalarak hayatını sürdürüyor.

Ölümle her an burun buruna yaşayan kızının yanından hiç ayrılamayan anne Ümran Akkoç (21), dünyaya gelen ilk çocuklarının rahatsızlığını öğrenince yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Kızının sürekli solunum cihazına bağlı olduğunu belirten Akkoç, "Özellikle geceleri bir şey olacak diye çok korkuyorum. Neredeyse hiç uyumuyorum. Ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Bir anne olarak elbette çok acı çekiyorum. Kim ister evladının bu şekilde rahatsız olmasını. Kızımın yaşamını böyle sürdüreceğini biliyorum. Ecrin, Allah'ın bir hediyesi. Takdir-i İlahi böyleymiş." dedi.

Ecrin'in doktoru Sevgi Pekcan da doğuştan beyninde su toplanması olan hastaların, solunum merkezinin çalışmadığını söyledi. Solunum yetmezliği olan Ecrin bebeğin 'solunum merkezine emir gelmediği için nefes alıp vermeyi unuttuğuna işaret eden Pekcan, özellikle gece oksijen ve hava verilerek, çocuğa soluk almasının hatırlatıldığını kaydetti. Pekcan, vücuttaki karbondioksit atımının uygulanan yöntemlerle sağlandığını da ifade ederek, Ecrin bebeğin artık hayatını bu şekilde sürdürmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler