Nedim Şener ağladı!

Nedim Şener bugün tutuksuz yargılandığı bir davanın duruşması için tutuklu bulunduğu Silivri'den Bakırköy Adliyesi'ne getirildi. Geçtiğimiz günlerde benzer bir durum için gazeteci Ahmet Şık araç bulunamadığı gerekçesiyle Beşiktaş Adyilesi'ne getirilememiş

Nedim Şener ağladı!

Nedim Şener bugün tutuksuz yargılandığı bir davanın duruşması için tutuklu bulunduğu Silivri'den Bakırköy Adliyesi'ne getirildi.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir durum için gazeteci Ahmet Şık araç bulunamadığı gerekçesiyle Beşiktaş Adyilesi'ne getirilememiş, bakanlık da konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.

Gazeteci Nedim Şener, hazırladığı bir haberde eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’ya ilişkin soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın Bakırköy Adliyesindeki duruşmasına getirildi.

Şener, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma için, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak konulduğu Silivri Cezaevinden ring aracıyla getirilerek adliye binasına alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener, "Şenay Avcı: Kimlikler görev gereğiydi" başlıklı haberinde "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Nedim Şener, Devrimci Karargah Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında evi aranan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın konuşmalarına dayalı olarak yaptığı haber nedeniyle "soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek" suçlamasıyla hakkında 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

NEDİM ŞENER DURUŞMADA EŞİNE VE ORHAN DİNK'E SARILARAK AĞLADI

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nedim Şener ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı ayrıca Nedim Şener'in eşi Vecide Şener, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, Gazeteci Uğur Dündar ve Sedat Ergin'in de aralarıda bulunduğu bir grup gazeteci izledi. Gazetecilerin bir kısmı da salonun küçük olması nedeniyle duruşma salonuna alınmadı. Duruşma salonuna Nedim Şener'in getirilmesiyle birlikte duruşma salonu önünde bekleyen gazeteci arkadaşları 'Nedim seni seviyoruz' diyerek Nedim Şener'i alkışladılar. Duruşma salonuna getirilen Nedim Şener, eşi Vecide Şener'e ve Orhan Dink'e sarılarak ağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler