Necdet Özel: "Milli iradeye her zaman saygılı oldum"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz ülkenin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatıdır. Silahlı kuvvetlerimizin halkımızın huzur, refah ve güvenliğini sağlamaya, ülkemizin milli ve ahlaki değerlerini koruyarak daha modern ve

Necdet Özel: "Milli iradeye her zaman saygılı oldum"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz ülkenin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatıdır. Silahlı kuvvetlerimizin halkımızın huzur, refah ve güvenliğini sağlamaya, ülkemizin milli ve ahlaki değerlerini koruyarak daha modern ve çağdaş ülke olma yolundaki çalışmalara katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanmaktayım" dedi.

Görev süresi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, görevini 30 Ağustos 2015 itibariyle emekli olarak devredeceğini, gururla, heyecanla, şevkle taşıdığı üniformasından ayrılacağını dile getirdi.

"MİLLİ İRADEYE DAİMA SAYGILI OLDUM"

Silahlı kuvvetlerin ve mensuplarının hak ve menfaatlerini korumaya, iyileştirmeye, ordunun hazırlığına ve gelişimine katkı sağlamaya çalıştığını ifade eden Özel, "Aynı zamanda silahlı kuvvetlerimiz ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında olumlu ve sıcak ilişkinin yasal zeminde karşılıklı anlayış çerçevesinde diyalog yoluyla demokratik bir ülkede olması gerektiği şekilde sürdürülmesine özen gösterdim. Böylece işbirliği ve koordinasyon içinde önemli çalışmalara katkı sağladığımı değerlendiriyorum. Demokratik bir ülkenin silahlı kuvvetler komutanı olarak görevimle ilgili konuları yerinde ve zamanında ilgili makam sahipleriyle çok açık ve şeffaf şekilde paylaştım. Milli iradeye daima saygılı oldum" dedi.

"SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"

Silahlı kuvvetlerin faaliyetlerini internet aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunduklarını, medyada yer alan eksik bilgileri düzeltici ve tamamlayıcı mahiyette açıklamalar yaparak, halkın doğru bilgilenmesine katkı sağlamaya çalıştığını kaydeden Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz ülkenin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatıdır. Silahlı kuvvetlerimizin halkımızın huzur, refah ve güvenliğini sağlamaya, ülkemizin milli ve ahlaki değerlerini koruyarak daha modern ve çağdaş ülke olma yolundaki çalışmalara katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanmaktayım. Silahlı kuvvetlerimiz milli ordu olmanın vazgeçilemez esası olarak her türlü etnik, dini, mezhepsel ayrımcılığın ve ideolojik görüşün dışındadır, devletimizin resmi yasal hiyerarşisi haricindeki her türlü yapıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı mücadelesine devam edecektir" diye konuştu.

"MİLLETİNİN SEVGİ VE DESTEĞİNDEN ALDIĞI GÜÇLE"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, silahlı kuvvetlerin zaferlerle dolu şanlı tarihinden, milletinin sevgi ve desteğinden aldığı güçle bölgesinde daha etkin, caydırıcılığı yüksek bir ordu olmak, kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmek için geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir azim ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Silahlı kuvvetlerin modern teknolojiye dayalı etkin ve caydırıcı gücünün, ulusal ve uluslararası görevlerdeki başarılı çalışmalarının, dünya barışına katkıları ve yüksek nitelikli personeliyle devletin en önemli milli güç unsurlarından birisi olarak dünya ordularının saygı ve gıptayla izlediği bir ordu olmayı sürdüreceğini kaydeden Özel, "Başta yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm komutanlarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugünkü seviyesine ulaşmasında katkı sağlayan değerli komutanlarıma minnet duygularımı sunuyorum. Son günlerde terörle mücadelede kaybettiğimiz şehadet mertebesine erişen kardeşlerimi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve yüce milletimize en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde olduğum 46 yıllık meslek hayatımın son günlerinde devletimizin en üst düzeyde taltifini ifade eden şeref madalyasına layık görülmek benim ve ailem için büyük bir iftihar vesilesidir. Anlamı ve değeri çok yüksek olan bu madalyayı ömrüm boyunca gururla ve şerefle taşıyacağım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Başkanı Veysel Eroğlu, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve çok sayıda asker katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler