Ne kadar zam yapılacak?

 Asgari ücretlinin dört gözle beklediği zam pazarlığı başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar için bugün bir araya gelecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nd

Ne kadar zam yapılacak?

 

Asgari ücretlinin dört gözle beklediği zam pazarlığı başlıyor.
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar için bugün bir araya gelecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak.
 
Asgari ücret 739 lira
 
Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 940,50, net 739,79 lira olarak uygulanıyor.
 
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti 16 yaşından büyük işçiler için bin 1095,68 lira, 16 yaşından küçük işçiler için 938,41 lira, kapıcılar içinse 1095,68 lirayı buluyor.
 
Programda öngörü yüzde 3+3
 
Öte yandan, 2013 Yılı Programı'nda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti. Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler