Nazlı Ilıcak şikayetçi oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalarda ele geçirilen ve gazeteci Soner Yalçın'a ait olduğu ileri sürülen bir takım istihbarat bilgilerine dair gazateci Nazlı Ilıcak dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Savcı Zekeriya Öz'e

Nazlı Ilıcak şikayetçi oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalarda ele geçirilen ve gazeteci Soner Yalçın'a ait olduğu ileri sürülen bir takım istihbarat bilgilerine dair gazateci Nazlı Ilıcak dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Savcı Zekeriya Öz'e müşteki sıfatıyla ifade verdi. Öz'ün odasında 2 saat kalan Ilıcak, Yalçın'dan şikayetçi oldu.

Ilıcak, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Odatvde bulunan notlar ve Soner Yalçın'ın ajandasında bulunan bazı notlarla ilgili bilgim soruldu. Bir iki tanesi özel hayatla ilgiliydi. Asıl önemli olan 'sayın Güneri Civaoğlu ile bir ilişkim olup olmadığını' da sordular. Yani bunun notunu da tutmuşlar. Karısı Canan Civaoğlu'nun çok çok yakın arkadaşım olduğunu, Notre Dame De Sion'dan sonra İsviçre Lozan'da birlikte okuduğumuzu, aynı evi paylaştığımızı anlattım. Güneri'nin benim çok yakın arkadaşım olduğunu anlattım" dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Bu notlardan dolayı Soner Yalçın'dan şikayetçi olduğunu belirten Ilıcak, "Olmasaydım bu iftira gerçekmiş gibi dilden dile dolaşabilir. Bu bakımdan şikayetçi oldum. Çünkü bu böyle çirkin bir iftiranın onun ajandasında yer alması ve böyle el altından pazarlanma ihtimali olma nedeniyle böyle davranmam icap etti" diye konuştu. Ilıcak, Güneri Civaoğlu'nu da ifadeye çağıracaklarını açıkladı. Zekeriya Öz ile ayrıca Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili olarak sohbet etme şansına ulaştığını belirten gazeteci Nazlı Ilıcak, "Ergenekon ve Balyoz dava dosyalarıyla ilgili merak ettiklerini onun ağzından dinleyebildim. Bu konularla ilgilenen bir gazeteci olarak bu işin merkezindeki savcıyla birarada olunca konuşabilmek büyük bir şanstı. Genel dosyalar hakkında tarihçesi hakkında bilgi alabilmek benim için çok yararlı oldu" dedi. Ilıcak son operasyonla ilgili tutuklanan gazetecilere yönelik konuşma yapmadıklarını belirtti.

"BANA TAARRUZA BAŞLARLAR"

Soner Yalçın hakkında şikayetçi olmasının ardından bir kesim tarafından taarruza uğrayabileceğini söyleyen Nazlı Ilıcak, "Bir taraftan Soner Yalçın mağdurdur, gözaltındadır. Bir taraftan da bakıyorsunuz özel hayatımla ilgili iftiralara dayalı notlar bulunmuştur. Odatv'nin aleyhime yaptığı haberler de cabasıdır. Şikayetçi olmak da kolay değil esasen şimdi bir taarruzla karşılaşabileceğimi tahmin ediyorum" dedi.

KEMAL ILICAK'LA İLGİLİ NOTLAR

Vefat eden eşi Kemal Ilıcak ile ilgili olarak da, gemi alacağı ve birine ortaklık teklif edeceği yönünde notların bulunduğunu bunların da kendisine sorulduğunu belirten Ilıcak, "'Ben hiç bilmiyorum böyle bir şeyi' dedim. Bu bana çok şaçma geldi. Bir işe yaramayacak bilgilerin muhafaza edilmesini anlayamadım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem