NATO'daki kritik koltuğu kaybettik

 Türkiye, NATO tarihinde ilk kez elde ettiği Savunma Direktörlüğü koltuğunu kaybetti. Başbakan Erdoğan’ın tutuklanmasını eleştirdiği Balyoz davası sanığı Tuğgeneral Hakan Akkoç’un yerine NATO tarafından atama yapıldı   Türkiye, 63 yıllık NATO tarihinde il

NATO'daki kritik koltuğu kaybettik

 

Türkiye, NATO tarihinde ilk kez elde ettiği Savunma Direktörlüğü koltuğunu kaybetti. Başbakan Erdoğan’ın tutuklanmasını eleştirdiği Balyoz davası sanığı Tuğgeneral Hakan Akkoç’un yerine NATO tarafından atama yapıldı

 

 

 

Türkiye, 63 yıllık NATO tarihinde ilk kez elde ettiği Savunma Direktörlüğü koltuğunu kaybetti. Başbakan Erdoğan’ın ‘’NATO’daki görevinden gelip ifade verdi, bu inceliktir’’ diyerek tutuklanmasını eleştirdiği Balyoz davası sanığı Tuğgeneral Hakan Akkoç’un yerine NATO tarafından atama yapıldı.

Emrinde 74 ayrı ülkeden personelin görev yaptığı Tuğgeneral Akkoç, Bürksel’deki NATO karargahında karar mekanizmalarında görev alan ve seçimle iş başına gelen tek Türk subayıydı. 1984’de Harp okulunu 8’incilik ile bitiren Topçu subayı Akkoç, 2012 YAŞ toplantısında 23. Motorize Piyade Tümen Komutan yardımcılığına atanmıştı. Türkiye daha önce de Napoli’deki NATO  Uluslararası Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevini, Albay Alper Şengezer’in Balyoz davasından tutuklanması nedeniyle kaybetmişti.

 

‘’KAÇMA ŞÜPHEM Mİ VAR?’’

Tuğgeneral Akkoç, NATO Savunma Direktörü olarak Brüksel’de görev yaparken yurda gelip Balyoz Davasında ifade verdi. Binlerce sayfalık belgeler arasında ses kaydı, ıslak imzası ya da parafı bulunamadı ve Balyoz plan semineri sırasında yurt dışında olduğunu kanıtlamasına rağmen Mart 2011’de tutuklandı.

Erdoğan bir süre önce Akkoç’un durumunu dile getirip ‘’NATO'da görev yapan, yurtdışında görev yapan personellerimizden bu süreç içerisinde olanlar, çağrılmışlardır ailelerini bırakmak suretiyle gelmişler ve tutuklanmışlardır. Bu bir inceliktir. Öyleyse tutuksuz yargılarsınız" demişti.

Akkoç Erdoğan’a teşekkür etmiş ve ‘’Başbakanın konuşması olumlu ancak biz halen tutukluyuz. NATO'da kordiplomatik görev yaparken, avukatlarımdan tutuklanacağımı öğrenmeme rağmen mahkemeye geldim. Yurtdışında yaşamak için maddi ve manevi çevre dost, arkadaş ve iş gibi her türlü olanağa sahip olan ben, vatanıma dönüyorsam neye isnat ederek kaçma şüphem olduğuna karar verdiniz?’’ demişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler