NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'ye yarın yapacağı ziyaret ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılacak görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da artan istikrarsızlık ile Uk

NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye geliyor
Dışişleri Bakanlığı tarafından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'ye yarın yapacağı ziyaret ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
 
Açıklamada, "Yapılacak görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da artan istikrarsızlık ile Ukrayna'daki son durumun ele alınması; Galler Zirvesi kararları ışığında, NATO'nun gündemindeki diğer belli başlı konular hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir" denildi.
 
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "1 Ekim 2014 tarihinde görevine başlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Müttefik ülkelerin başkentlerine gerçekleştireceği ilk grup ziyaretler çerçevesinde 9-10 Ekim 2014 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir. Genel Sekreter Stoltenberg, ziyareti kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecek, Sayın Bakanımızla çalışma kahvaltısında biraraya gelecek, Sayın Milli Savunma Bakanı ve Sayın Genelkurmay Başkanı’yla görüşmelerde bulunacaktır. Yapılacak görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da artan istikrarsızlık ile Ukrayna’daki son durumun ele alınması; Galler Zirvesi kararları ışığında, NATO’nun gündemindeki diğer belli başlı konular hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Genel Sekreter, ayrıca, 10 Ekim 2014 tarihinde Gaziantep’te konuşlu ABD Patriot birliğini ziyaret edecektir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem