Namazdan elektrik!

Bursa'daki Nilüfer Ticaret Merkezi Cami, enerjisini güneş ve rüzgârdan sağlayacak. Uzmanlar, Türkiye'deki yaklaşık 80 bin caminin sadece yarısının enerjisini güneşten sağlaması durumunda, yaklaşık 400 megavat kurulu güce ulaşılabileceğini belirtiyor. Cami

Namazdan elektrik!


Bursa'daki Nilüfer Ticaret Merkezi Cami, enerjisini güneş ve rüzgârdan sağlayacak. Uzmanlar, Türkiye'deki yaklaşık 80 bin caminin sadece yarısının enerjisini güneşten sağlaması durumunda, yaklaşık 400 megavat kurulu güce ulaşılabileceğini belirtiyor. Cami için bir sonraki aşamada ise namaz kılınırken, zeminde oluşan basınç enerjisinden elektrik üretilmesi planlanıyor.
NAMAZDAN CEP TELEFONUNA ELEKTRİK

PROJEYİ Diyanet İşleri Başkanlığı ile paylaştığını ifade eden proje mimarı Cengiz Erengezgin, namazdan elektrik projesini şöyle anlattı: "Diyanet, projeye olumlu yaklaştı. Diyanet kadrosundaki bir elektrik mühendisi ise namaz kılarken ortaya çıkan basınç enerjisinden elektrik üretebilir miyiz diye sordu. Namaz kılınan zeminde oluşan enerjiyle elektrik üretip, cemaate 'Çıkarken cep telefonlarınızı şarj edebilirsiniz, bu enerjiyi siz ürettiniz' diyeceğiz. Bu şu anda projede yok ancak uygulamak istiyoruz. Neden olmasın?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem