MYO mezunlarına kadro kolaylığı

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 27-29 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan 27. Dönem 4. Toplantısı’nda alınan karar göre, meslek yüksek okullarının iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanların gazetelerin asgari kadrolarında 18 ay bekle

MYO mezunlarına kadro kolaylığı

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 27-29 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan 27. Dönem 4. Toplantısı’nda alınan karar göre, meslek yüksek okullarının iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanların gazetelerin asgari kadrolarında 18 ay beklemeden görev alabilmelerinin yolu açıldı.

Yeni düzenlemeye göre, ön lisans (2 yıllık) programlarından mezun olan iletişimciler, Basın İlan Kurumu’nun görev alanındaki yerlerde 6 ay, valiliklerin görev alanındaki yerlerde ise 4 ay fikir işçisi olarak çalıştıktan sonra resmi ilan yayını ile ilgili gazetelerin asgari kadrolarında yer alabilecekler.

İŞKUR’DAN GELENLERE DA KOLAYLIK SAĞLANDI

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda alınan bir başka kararda ise İşkur’un İşbaşı Eğitim Programları kapsamında basın sektöründe çalışanların çalışma süreleri de asgarî kadroya alınacaklarda aranan 18 aylık (valiliklerin görev alanındaki yerlerde 12 ay) sürelerden sayılması kabul edildi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA BEKLEME SÜRESİ YOK

Basın İlan Kurumu, 2010 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda ise iletişim mezunlarının bekleme sürelerine tabi tutulmadan gazetelerin asgari kadrolarında işe başlayabilmelerinin önünü açmıştı. Değişiklik sonrasında yerel ve ulusal medyada istihdam edilen iletişimci sayısı % 100’ün üzerinde arttı. Yeni düzenlemeyle basın sektöründeki iletişimci sayısının daha da artması bekleniyor.
Yeni düzenleme, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem