Müteahhitler kurumsallaşmaya başladı

Bin 500'ü uluslararası iş yapan toplam 200 bin şirketi bulunan Türk inşaat sektörü, geleneksel yönetim anlayışından kurumsala geçişte işi şansa bırakmayacak.Önceki ay kurulan Gayrimenkul ve İnşaat İş Birliği Platformu (GİİP), Türk Ticaret Kanunu' nun (TTK

Müteahhitler kurumsallaşmaya başladı

Bin 500'ü uluslararası iş yapan toplam 200 bin şirketi bulunan Türk inşaat sektörü, geleneksel yönetim anlayışından kurumsala geçişte işi şansa bırakmayacak.

Önceki ay kurulan Gayrimenkul ve İnşaat İş Birliği Platformu (GİİP), Türk Ticaret Kanunu' nun (TTK) getirdiği kurumsallaşma yükümlülüğünü sektörün paydaşlarına izah edecek.

ŞİRKET SAYISI 30 BİNE DÜŞECEK

GİİP Genel Sekreteri Avukat Mehmet Ali Kandemir, tüm paydaşların elbirliği ile sektörün global rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yasal düzenlemelerin sektörde pratik bir kurumsallaşma gerekliliği doğurduğunu belirten Kandemir, şunları kaydetti: "Mevcutta 800 bin olan ülkemizdeki şirket sayısını gelecek 10 yılda 350 bin-400 bine kadar düşürebilecek olan bir süreç başladı. Konuya gayrimenkul ve inşaat sektörü özelinde baktığımızda ise, bugün toplamda 200 bin civarında olan şirket sayısının 30 bine kadar düşeceği uzmanların ortak öngörüsüdür."

Kandemir, "10-15 yılın sonunda yaklaşık 5 bin civarında ulusal şirket global piyasalarda boy gösteriyor olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem