Musul için gereken yapılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Başkonsolosluk çalışanları ve vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessi kalmayacağımız, gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerektir” dedi.TBMM Genel Kurulu

Musul için gereken yapılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Başkonsolosluk çalışanları ve vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessi kalmayacağımız, gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerektir” dedi.

TBMM Genel Kurulunda “Yargı Paketi” görüşmelerinde muhalefet milletvekillerini Musul’da IŞİD’in Türk Konsolosluğu’na yönelik saldırı yapması ve Türk vatandaşlarını kaçırmasıyla ilgili bilgilendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gereğinin yapılacağını söyledi.

Türk vatandaşlarının emniyet içinde Türkiye’ye dönmesi için bütün imkanların seferber edildiğini söyleyen Bakan Bekir Bozdağ, “IŞİD mensuplarının son birkaç gündür Musul’a karşı başlattıkları saldırı sonucu başta batı yakası olmak üzere Musul’un önemli bir bölümünün ele geçirildiği biliyoruz. IŞİD mensupları bugün sabah saatlerinde Musul’daki başkonsolosluğumuz yerleşkesine baskın gerçekleştirerek, personelimizi konsolosluktan çıkartmış, şehrin başka bölgesine nakletmişlerdir. Olay sırasında başkonsolos dahil 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunmakta. Söz konusu Personelimizin emniyet içinde ülkemize dönmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Irak hükümeti nezdinde de girişimlerde bulunulmuş ve başkonsolosluğumuzun ve çalışanların, bütün vatandaşlarımız emniyet ve güvenliğinden sorumlu oldukları hatırlatılmıştır. Öte yandan BM ve NATO olmak üzere uluslararası girişimler yapılmıştır. Sayın Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik birimleriyle toplantılar yapılmış, konu enine boyuna değerlendirilmiştir.

Türkiye’nin bütün kurumları bu konu üzerinde teyakkuz halindedir. Ülkemizin menfaatlerini, vatandaşlarımız ve başkonsoloslukta çalışan insanlarımızın güvenliğini korumak ülkemizin birinci derecede vazifesidir. Herkes vazifesinin başında. Sayın Dışişleri Bakanımız BM Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşerek durumu değerlendirmiştir. Musul’un ilçesinde elektrik santralinde 31 vatandaşımız aynı grup tarafından rehin alınmış olup serbest bırakılması için çalışmalar yürütülmektedir. Türkiye dost ve kardeş ıraktaki mevcut durumdan kaygı duymakta. Ülkeden barış ve istikrarını biran önce tesis etmesini temenni etmektedir. Diplomatik misyonumuza ve vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Başkonsolosluk çalışanları ve vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessi kalmayacağımız, gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerektir” diye konuştu.

Parlamentoda grubu bulunan siyasi partiler de, TBMM Genel Kurulu’nun yarın özel gündemle toplanarak bu konuyu değerlendirmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem