Mustafa Yılmaz: “Trabzon'un kaybetmeye vakti yoktur“

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Haber61'e Şehir Hastanesi, Uzungöl ve Karadeniz Teknik Üniveristesi (KTÜ) Rektörlük seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Yılmaz: “Trabzon'un kaybetmeye vakti yoktur“
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Haber61'e Şehir Hastanesi, Uzungöl ve Karadeniz Teknik Üniveristesi (KTÜ) Rektörlük seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"TRABZON'UN KAYBETMEYE VAKTİ YOKTUR" 

"Şehir Hastanesi" kavram olarak size neyi ifade ediyor? ve Trabzon'da Şehir Hastanesi nerede olmalıdır?  

Cumhuriyetimize baktığımızda önce "memleket hastaneleri" sonra "nümune hastaneleri" gibi kavramlar vardı. Bugünün "Şehir hastanesi" kavramı ile bir şehrin sağlık hizmetlerinin entegre olarak sürdürüldüğü, o şehrin sağlık alanındaki en önemli destinasyonu olduğu yeri kastediyoruz. Bu nedenlerden ki şehir hastanesinin yerini seçerken ulaşım açısından, yerleştiği alanın büyüklüğü, gelişme açıklığı, alt yapı açısından şehrin bugününe ve yarınına hitap eden sağlık alanında hizmetleri entegre bir şekilde verilecek bir yer olarak tanımlıyoruz.

Bundan sonra bu şehirde birkaç tane hastane olsa, şehir hastanesi dediğimiz zaman orada o şehirde alınabilecek sağlık hizmetlerinin tamamının alındığı bir hastaneyi anlıyoruz. Yıllardır yarışan teknoloji ve ilerleyen gelişmelere susamış Trabzon'umuzun kaybetmeye artık bundan sonra bir dakika bile vakti olmamalıdır. Bir an önce Akyazı dolgu alanına en az 1200 yataklı şehir hastanesi inşaatı biran önce başlamalıdır.

Artık tartışma değil icraat zamanı geldi de geçmektedir. Yıllardır herkes konuştu, ortaya birşeyler attı, tartışıldı ama sonuçta yeşille mavinin buluştuğu, coğrafik yönden çok önemli Trabzon ilimize çoğu hizmetlerde olduğu gibi sağlık alanında da malesef fazla birşeyler yapılmamıştır. Evet şimdi artık icraat zamanı olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bizlerin yıllardır istediği, arzuladığı Şehir hastanesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili sayın Süleyman Soylu Bey'in azimle istemesi, yerini belli etmesi, avan projelerini hazırlatması, yatırım proğramına aldırmaya çalışması bizleri aşırı memnun etmiştir. Kendisinin Trabzon için bu hayırlı hizmeti Şehir hastanesi olmazsa olmaz sevdasına bizlerde katılıyoruz ve diyoruzki Trabzon için kim hizmet getirecekse başımızın üstünde yeri vardır. Ortalığı değişik spekülasyonlarla karıştırmaya çalışanlara kulak tıkayıp, azimle, sevda ile iş yapmak isteyenlere destek olmamız gerekmektedir.  

SAĞLIK TURİZMİNDE LİDER KONUMA GELMEMİZ EN BÜYÜK AMACIMIZDIR

Şehir Hastanesinin turizme faydası olurmu?  

Şehir hastanesi aynı zamanda da turizm için yani  sağlık turizmi için medikal anlamda yabancıların aradığı bir şifa merkezidir. Önceki yıllarda yurt dışına hasta gönderen ülkemiz artık başta çevre ülkeler olmak üzere bir çok ülkeden hasta kabul eden, şifa dağıtan bir ülke olmuştur. Bir yandan halkımıza kaliteli etkin ve verimli hizmet sunan sağlık sistemimiz, diğer taraftan da her yıl 300 bine yakın uluslararası hastayı tedavi amaçlı kabul etmektedir. Şehir hastaneleri ile ülkemizin sağlık turizminde lider ülke konumuna gelmemiz en büyük amacımızdır. Trabzon iline hava taşımacılığında yurt dışından direkt uçuşların çoğalmasıyla kurulacak tüm branşların içinde bulunduğu, otelcilik anlamında modern bir Şehir hastanesi hem Trabzon'un ilerlemesine hemde ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

UZUNGÖL'DE İŞLETMELER BİRLEŞMELİ

Trabzon'da çarpık yapılaşma olan Uzungöl'e sizce neler yapılmalıdır?

Bir an önce,hiç vakit kaybetmeden Sayın Süleyman Soylu nezdinde TOKİ İle irtibata geçilerek Uzungöl'deki mevcut tüm esnaflarla, arsa sahipleri ile görüşülerek; dolmuş taksilerdeki örnekte olduğu gibi bir minübüs nasıl 2 taksinin ortaklığından birleştiyse, mevcut yapılarında yıkılarak yerlerine bölge kültürü ve estetiğine uygun 2 veya 3 işletmenin birleşmesiyle yeni mekanların(otel, lokanta v.s.) yapılması, park alanlarını oluşturulması, teleferik hizmetinin yapılması,  gölün temizlenmesi gibi bir an önce Uzungöl ile ilgili geleceğe dönük geri dönüşü çok kazançlı hamlaler, icraatlar yapılmalıdır. Eskilerin yıkılması ile yeni mekanlar, tesisler oluşturulmasıyla Devletimiz hem kira kazancı elde edecek, hemde vergi levhaları, ruhsatları olmayan yerlerden yeni mekanlar sayesinde alınması gereken vergiyi almış olacaktır. Aynı zamanda da yeni mekanlar sayesinde fiyat politikaları, iş ortamları denetlenerek turizm anlamında gelen yabancıların memnuniyetleri artacaktır.

KTÜ RUHU YENİ REKTÖR İLE GERİ GELECEKTİR

Siz Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni nasıl görüyorsunuz?

K.T.Ü denilince 10-15 sene önce Üniversite fakültelerindeki başarı ivmesi ile, Tıp Fakültesi hekimleri ve cihazları ile bölgemizin abi üniversitesi konumunda  idi. Ama malesef son zamanlarda değişik sebeplerden dolayı önemli bilim adamlarının küstürülüp gitmesiyle, başarısız idareleri ile K.T.Ü ülke başarısındaki sıralaması gittikçe gerilere doğru düşmektedir. Aynı zamanda önemli bir sağlık merkezi halinde olan K.T.Ü Farabi Hastanesi önemli hekimlerin kaçması, kaçırılması, küstürülmesi ile tıbbi ve mali açıdan gittikçe zarar etmektedir. Bir üniversite düşünün; Şehrin tüm dinamikleri, STK'ları, dernekleri, vatandaşları ile kopuk bir şekilde hareket etmeye devam ettikçe, sadece seçimden seçime hatırlanmak istediğinde sizce nekadar başarılı olur, verimli olur. Özellikle kendi alanımızı ilgilendiren konuda görüş aktarmak istesem Tıp Fakültesi hastanesine giden yabancıların şehrimizden ayrılırken ilgisizlik ve şifa  konularında sürekli şikayetleriyle karşılaştım. Nasıl futbolda eski Trabzonsporluluk ruhu geri döndürülmeye çalışılıyorsa  öğrencilerin K.T.Ü'yü seçmesini, başarı sıralamasında eski yerine tekrar dönmesini, hastaların aradığı şifa merkezi olan Tıp fakültesini eski başarılı günlere döndürmek için Karadeniz Teknik Üniversitesi ruhu, sevdası Rektörlük seçiminde yeni Rektörün ve ekibin gelmesiyle inşallah geri gelecektir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler