Mustafa Akkaya; "Yerel yönetimlerin ufku açıldıkça..."

Haber61/Haber Servisi - Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı Trabzon’da yapıldı. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılan ‘Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm

Mustafa Akkaya; "Yerel yönetimlerin ufku açıldıkça..."

Haber61/Haber Servisi - Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı Trabzon’da yapıldı.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılan ‘Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı’ Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk’ün katıldığı çalıştayda, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Şehir Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden, yerel yönetimler ve belediyeler konusunda uygulama ve araştırma yapan akademisyenlerle belediyelerde görev yapan teknik personel, başkan ve başkan yardımcılarının buluşturulması hedeflendi.
 
Çalıştayın açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, yerel yönetimlerde bilgiye dayalı ve katılımcı bir yönetim modelinin kritik bir önem taşıdığının bilincinde olduklarını söyledi. Akkaya, “Zira, teori ile pratiği en geniş zeminde buluşturmamız, bilgiyi hayatın her alanında, her uygulamanın en temel girdisi haline getirmemiz gerekiyor. Bu düşünceden hareketle kurumlar arası işbirliğine, ülke ve şehir olarak çok ihtiyacımız olan ortak iş yapma kültürünü geliştirmeye de özel önem veriyor ve gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Yerel yönetimlerin ufku açıldıkça, ülkemizin ufku açılmaktadır.
 
Türkiye’de yerel yönetimlerin kalkınmanın, hizmetin ve hemen her alandaki gelişimin öncüsü haline geldiğini ifade eden Akkaya, “Nitekim olması gereken de budur zaten. Çünkü neredeyse hayatı ilgilendiren her şey yerel yönetimlerin görev alanıyla ilişkilidir. Yerel yönetimlerin ufku açıldıkça, ülkemizin ufku açılmaktadır. Yerel yönetimlerdeki hizmetlerin kalitesi arttıkça ülkede her alanda kalite artmaktadır. Yerel yönetimlerdeki sorunlar giderildikçe, ülkemizin, milletimizin önü açılmaktadır. Ne mutlu bizlere ki, artık Kentlerimiz, birçok alanda dünya kentleriyle yarışmaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon’u emin adımlarla geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz
 
Kalıcı eserler bırakıp, Trabzon’u emin adımlarla geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarına vurgu yapan Akkaya, “2014 yılında Hükümetimiz sayesinde Trabzon Büyükşehir oldu. Bir yandan çok daha etkin bir şekilde hizmet etmenin önü açılırken diğer yandan bizim hizmet alanımız ve sorumluluklarımız da çok ciddi bir ölçüde arttı. Trabzon’a artık ilçeleri, köyleri ve kırsalı ile bir bütün olarak proje ve hizmet üretmek durumundayız ve bunun gayretindeyiz. Bu noktada özellikle bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Kalıcı eserler derken biz bunu çok geniş anlamda anlıyoruz. Yani yalnızca yollar, köprüler, şehirler inşa etmek değil, içinde yaşayanları ve örnek olacak zengin bir kültür ile komple bir medeniyet projesini bir esere dönüştürüp inşa etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır bizim kastımız. Bu arada geçmişten devraldığımız mirası koruyarak geleceğe taşımayı da içermektedir. Ne mutlu bizlere ki, Trabzon bu anlamda bitmek tükenmek bilmez bir hazine. Geçmişten geleceğe bir medeniyet birikiminin çok yönlü olarak aktarılabileceği ender şehirlerden biri ve müstesna bir örneği.” İfadelerini kullandı.
 
Trabzon’un önü açık, ufku açık, vizyonu açık
 
Trabzon’un son yıllarda çok hızlı bir değişim ve gelişim sürecine girdiğini kaydeden Akkaya, “Ünlü Forbes Dergisi tarafından 2015 yılı içerisinde ikincisi yapılan ve Kasım sayısında yayınlanan ‘İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırmasında Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti olduğu tespit edildi. Trabzon’un yaşam kalitesinde Türkiye birincisi olmasında; kendine yetebilmesi, sosyal imkânlara erişim, yeşil alan ve su kullanımının nüfusuna göre yeterli olması, üniversitesi ve Avrupa Birliği Hibe Programı tarafından Türkiye’deki 15 cazibe merkezinden biri olması gösterildi. 
Araştırmada ayrıca, Trabzon’un iş yapma sıralamasında üç kategoride de ilk 20’de yer alması dikkat çekti. Bu araştırmalar bizlere gösteriyor ki; Trabzon’un önü açık, ufku açık, vizyonu açık.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler