Müslümanların boğazını keselim!

Fransa İslam Konseyi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan bir grubun, ''Kurban Bayramında kuzuların yerine Müslümanların boğazını keselim'' şeklinde yaptığı çağrının internetten kaldırılması için harekete geçti.Fransa İslam Konseyi temsilcisi A

Müslümanların boğazını keselim!

Fransa İslam Konseyi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan bir grubun, ''Kurban Bayramında kuzuların yerine Müslümanların boğazını keselim'' şeklinde yaptığı çağrının internetten kaldırılması için harekete geçti.

Fransa İslam Konseyi temsilcisi Abdullah Zekri, basına yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesindeki çağrıyı ''nefretle karşıladıklarını'' belirterek, bu çağrıyı yapan kişi veya kişiler hakkında yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

FACİAYI TETİKLER
İslam Konseyi'nde, ülkedeki Müslümanlara yönelik saldırı ve hakaretleri izlemek için kurulan birimin başına getirilen Zekri, ''bu tür bir çağrının, Oslo'daki gibi bir faciayı tetikleyebileceği'' uyarısında bulundu. Zekri, Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırıların cezasız kalmaması çağrısında bulundu.

KUZULARIN YERİNE MÜSLÜMANLARI KESELİM
Söz konusu sosyal paylaşım ağında kurulan grupta, ''6 Kasım'da Kurban Bayramında, kuzuların yerine Müslümanların boğazını keselim, sonuçta iyi bir sebep için bayramı kutlamış oluruz'' ifadeleri yer alıyor. Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli 5 ila 6 milyon arasında Müslüman yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem