Murat 124'ten 4 milyonuncu araca

 Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, "Bugüne kadar ihraç ettiğimiz 1.7 milyon araçtan ülkemize 18,7 milyar dolarlık gelir kazandırdık" dedi.Türkiye otomotiv sanayisinin köklü kuruluşlarından Tofaş, üretime başladığı 1971 yılından bu yana geçen 41 senenin son

Murat 124'ten 4 milyonuncu araca

 

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, "Bugüne kadar ihraç ettiğimiz 1.7 milyon araçtan ülkemize 18,7 milyar dolarlık gelir kazandırdık" dedi.

Türkiye otomotiv sanayisinin köklü kuruluşlarından Tofaş, üretime başladığı 1971 yılından bu yana geçen 41 senenin sonunda 4 milyonuncu aracını (Fiat Fiorino) banttan indirmeyi başardı. Konu hakkında düzenlenen törende konuşan Koç Holding  Başkanı Mustafa Koç, şirketin yıllık 400 bin üretim kapasitesi ve 8 bine yakın çalışanıyla Türkiye'nin hem otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek firması olduğunu söyledi.

18.7 milyar dolarlık ihracat Koç, "Global 5 markaya birden üretim yapan Tofaş, toplam otomobilin yüzde 28'ini, ihracatın yüzde 23'ünü tek başına gerçekleştirmektedir. Murat 124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan bu yolda Bursa fabrikamızda 19 tane modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşıyoruz.

Bugüne kadar ihraç ettiğimiz 1.7 milyon araçtan ülkemize 18,7 milyar dolarlık gelir kazandırdık" dedi. 41 yıllık birikimin sonucu Tofaş CEO'su Kamil Başaran ise, şirketin 1 milyon adetlik üretime 22 yılda ulaştığını vurguladı ve şöyle devam etti: "İkinci milyon adede 10 yılda, üçüncü milyon adede 6 yılda ulaştık.

Bugün bir araya gelmemizi sağlayan dördüncü milyona ise son 3 yılda ulaştık. Bu giderek hızlanan süreç tabii ki 41 yıllık sürecin sonucudur"

Öte yandan tören sonunda, çekilişle 4 çalışana 4 araç (2 Linea, bir Doblo, bir Fiorino) hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem